A Wargaming új MMO játéka
-
Utána bocsánatot kérnek tőle és visszaveszik. Feltűnhetne már ennél a keleti (oroszos) mentalitású cégnél valakinek, hogy most már nem tehetnek meg mindent a játékos közösséggel. Egy-két hangadó (vieó megosztó), akinek a véleményére igen sokat adnak, előbb finomabban, utána már durvábban megfogalmazza a nemtetszését, az akár komolyabb bevétel csökkenést is jelenthet a cégnél.
Erre utalnak jelek. Az egyszerű halandóknak megfizethetetlen, 20-30 ezer forintos csomagok. Már nem elég a sok kis bevétel. Gyorsan nagy pénzeket is akarnak szakítani. Pedig a sok kis pénz is pénz. Gondoljatok csak bele. Engedélyezték - nem hiszem hogy sok munka lett volna vele - a klánok létrehozását. Sokáig érdemi tartalom nélkül. Egy klán - a WoT-l ellentétben - csak 30 főt tud fogadni. Ígéret volt rá, hogy majd lesz bővítés. Lett, de nem sok köszönet van benne.
Azért érdekesnek tartom, hogy ebben a játékban, ugyanannyi pénzért (ha jól tudom), nem lehet 100 főt fel venni, mindössze csak 30-t. Már itt is érződik azért a lehúzás szerintem.
Menjünk tovább. Legutóbb, mikor ránéztem, az EU szerveren 439 klán volt a nyilvántartásban. Ha a klánok számát beszorozzuk a létrehozáshoz szükséges 2500 doublonnal, máris szép összeget kapunk, csak ebből. Nem kellett hozzá egyetlen darab hajót sem megtervezni és kiadni. Ez az összeg csak úgy befolyt. Ezen kívül igen jelentős összegek befolyhatnak a premium hajókból, napokból és az ilyen-olyan csomagokból. Egy biztos, nem Dasha ruháira és hajára költik.
Most kíváncsian várom magam is a Klán tartalmat. Ma este elvileg a tesztszerveren már lehet belőle látni valamit. Nincsenek nagy elvárásaim, hiszen a kláncsata egész embert kíván és nekem már nincs hozzá elég időm, türelmem, hajszálam, egészségem, stb. Inkább arra leszek kíváncsi, hogy a játék kedvéért játszóknak tartalmaz-e valami értéket ez a fejlesztés. Azt azért észre kell venni, hogy a játékosok egy szűk rétege engedheti meg naponta a sok órás játékidőt. A többiek örülnek annak is, ha le tudnak este ülni néhány csatára.
Kíváncsi leszek a bérelt hajók kapitányainak teljesítményére is. Ez szerintem egy nem jól átgondolt dolog. Ha nincs egy hajó kifejlesztve, ahoz nem is fogok érteni. Ha kapok egyet kölcsön, de azzal csak éles helyzetben, (értsd. kláncsata) tudok tapasztalatot gyűjteni, akkor legfeljebb arra leszek alkalmas, hogy céltábla legyek az ellenfélnek, aki rendelkezik ilyen hajóval és már alaposan kiismerte. Szerintem az ilyen bérelt hajók kapitányai (játékosok) nagyon hamar rá fognak únni a céltábla szerepre és visszatérnek a saját játékukhoz.