A Wargaming új MMO játéka
-
Én csak tier VII CV-ig merészkedtem el, de nem olyan könnyü velük jól játszani. Rengeteg mindenre kell figyelni szinte egyidőben. A különböző repülőgép típusokat készségszinten kell kezelni. Természetesen mindent manuálisan. E mellett a vadászokat igen magas szinten mozgatni, ismerve a strafe-el járó minden piszkos kis trükköt.
E mellett "látni" kell a térképen. Ki merre mozog, mit csinál az ellenvél CV-je (ne adja isten több CV is van odaát), milyen konfigurációval van felszerelve. A mozgásából következtetni, milyen tudású játékos lehet. Összes hajót, akivel esetleg összefuthatnak a repülőrajok, kívülről ismerni, hogy milyen AA védelme van. Hol és merre érdemes támadni először, hol lenne szükség némi felderítésre, hol van könnyű célpont, hogy azért XP-t is kapjunk.
Fejben MINDIG tudni, hány darab ellenséges romboló van és azokat merre látták utoljára.
Nem véletlen, hogy magasabb szintű CV csaták után piszok módon elfáradok és nagy élvezet és felüdülés egy csatahajó hídjáról parancsokat osztogatni, ahol más dolgom se nincs, csak 1-2 perccel előre tervezni. Merre megyek, melyik ellenféltől várható, hogy az oldalát mutatja. Figyelni közben folyamatosan a kistérképet, nehogy faképnél hagyjon a tisztelt csapatom.
Gondolom, hasonló felüdülés lehet rombolóba ülni így és csak a saját dolgával foglalkozni a továbbiakban.
Valahol olvastam, hogy CV játékhoz női agy szükségeltetik. Annyi mindenre kell egyidőben figyelni. Ez inkább a tisztelt hölgyek erőssége. Én kifekszem tőle elég hamar. Nem is értem, miért nem játszanak a nők ezzel a játékkal úgy min a WoT-l. Pár ügyes CV terelgető hölgyemény elférne egy-egy csapatban.