banner
A Wargaming új MMO játéka
  • davidbog
    Darun már leírta mire gondoltam. Azért leírom én is.
    Egész végig gyorsak, az adott tierekben csak az Iowa és a Kongo az ami gyorsabb a németeknél, meg két prémium a Dunkerque és a Hood. Nekik fordul a leggyorsabban a kormánylapátjuk, illetve most már nem mert a britek egy kicsit jobbak, emellé átlagos fordulási kört kapnak.
    Az övpáncélzatuk messze nekik a legerősebb. Alacsony szinten a nyers vastagság, magas szinten a turtleback miatt. A fedélzeti páncélzatuk nem a legjobb, de bőven elégséges. Azt nagy távolságról lehetne átütni, de ilyen távolságokon már jelentősen csökken az AP-k átütő ereje, meg eleve kisebb az esély a találatra is a nagyobb szórás miatt. Az hogy szemből vagy a tat irányából gyengébbek, hát nem mindegyik. És nem is számottevő, mert nem nagy felület és ha kell lehet szögelni is.
    A légvédelmük szerintem se a legjobb de nem is gyenge. A japánokénál biztosan jobb (a 25 mm-es csettegtetőkről már írtam). Ha a modulokat is légvédelemre pakolná az ember akkor nem sokkal maradna el az amerikaitól. Csak hát nem arra szokás pakolni, mert ott a másodlagos.
    Amiben mocskosul OP a német. Nem elég hogy a többi nemzetnél kevesebb csőből áll a másodlagos, de kisebb a lőtávjuk és nagyobb az újratöltésük mint a németeknek, ráadásul a japán még használhatatlan AP-t is lő a 140 és 155 mm-esekből.
    Egyedül a főtüzérség az amiben kicsit gyengébbek. Kevesebb csőszám és kisebb kaliber. A lőtávjuk magas tierben kisebb, viszont erre van a spotter repülő. De a szórásuk nem rosszabb mint az angol, amerikai BB-é. Viszont gyorsabban töltenek, gyorsabban fordulnak a tornyaik és nekik a leglaposabb a lövedékek röppályája ami miatt sokkal veszélyesebbek a cirkálókra, rombolókra. A németekhez képest a North Carolina, Alabama nevetséges, de a britek is elég rossz lövedék röppályával rendelkeznek.
    Tier 8-tól pedig még szonárt is kapnak, 3,75/4,02 km-es torpedó felderítéssel. Azért egyáltalán nem mindegy hogy 4 vagy 1,5 km-ről látom meg a torpedót.

A Friedrich der Große lövegeivel semmi baj nincs. Korábban erről is írtam. De nem is értem neked miért nem mindegy milyen löveg van a hajón, úgyis kizárólag overpent lősz, nem?

Trucker39: "Tier 10-ben a német csatahajónak van a legvékonyabb oldalpáncélja. Nagyon is érzehteő csata közben ez a hiányossága." WTF?
    Ha így gondolkozol a GK-ról inkább meg se vedd a többi tier 10 BB-t. Messze a GK-é a legjobb védelem. 380 mm + 150 mm, az övpáncél + a fedélzet lehajtott széle. A fedélzet is 150 + 50 mm kb ugyanaz mint a Montanaé és a Conqueroré.
    Közelről szinte lehetetlen átütni az övpáncélt, 5 km alatt talán a Yamato és az Izumo át tudja ütni, ha az átütés RNG nincs ellenük. Esetleg az elülső vagy hátsó keresztválaszfalat át lehet ha pont ott találod el. A többi tier 10 BB övpáncélja hiába 400+ mm, 10-12 km-ről már átütik a tier 8 BB-k lövegei is és kapják a citadellákat.
    A GK nagyon durva. A legjobb páncélzat, legjobb másodlagos, átlagos fordulás, jó AA (a közepes kaliberű AA is akkor távolságra lő mint a nagy kaliberű AA), jó lövedék röppálya, szonár, és akkor még kamu triplásokat is kapott...
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2017.09.07. 13:27:05