A Wargaming új MMO játéka
-
pajer_csaba #15844 Nekem nem azzal van bajom, hogy a BB-im lövedékei nagy szórásúak; vagy hogy az AP még a 400 mm-en is overpen-t ütnek, de a Graf Spee 75 mm-es felépítményéről meg ritochet... Nem. Nekem azzal van bajom, hogy minden HE gyújt; hogy a torpedók végtelenek; hogy a DD-t 4-5 km-ről se lehet látni; hogy nem lehet kommunikálni a csapattagokkal; hogy sosincs bedöglött torpedó; hogy a japán repcsik szopóágon vannak; hogy valódi pénzért ugyan az a hajó többet tud mint a másiké. De mint ahogy azt egy korábbi kommentben leírtam már, ez a játék nem szimulátor. Ügyesen igyekeznek titkolni, hogy azt érezd, hogy de az. Pedig nem. Ez egy virtuális valóság, saját fizikával és szabályokkal, amit WG-Isten akkor és úgy módosít ahogy akar.
Milyen lenne a valóság? Kifogyna a lőszer; minden hajó kb annyira lenne pontos a főtüzérséggel, mint most a másodlagos tüzérség, csak nagyobb lőtávon; lenne valós radar (magasabb tier-ben), ami nem csak lokációra, de tűzvezetésre is jó, lenne élő összeköttetés a hajók között kommunikációra; az azonos hajók azonos tulajdonságokkal bírnának (vagy csak testvérhajók lennének, de a nagy játékos-szám miatt ez nem kivitelezhető). Sorolhatnánk ezt napestig. Lehetett volna ez a játék egy jó szimulátor is, de ehelyett ez is egy pénznyelő automata lett a sok fotel-tengerésznek, akik beszopják, hogy ilyen egy igazi hadihajóval harcolni. Pont mint a WoT. Nem az a lényeg, hogy nyerj, vagy hogy élethűen játssz. Hanem hogy költs, lehetőleg minél többet rá.
Lehet ezt nyafogásnak meg hisztinek titulálni, de akkor ne tolják az ember arcába, hogy ez az, ami a valóságban is van, hogy ez az amit átélnél egy hadihajó fedélzetén állva, mert nem. Ameddig hazudnak arról, hogy milyen élményt kínálnak, addig hadd rójuk már fel nekik is, hogy egy nagy lószart...