banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Ez elméletben nagyon szépen hangzik. A gyakorlatban pont annyira működik, mint a "berássolokosztcső".
    Felhivnám néhány apróságra a figyelmed, hogy ez miért nem működik a gyakorlatban.
    Először is, attól függően hogy milyen nemzet ladijában ülünk, egy kb T8-as csatahajó lőtávja 20km körül mozog. Ezt a távolságot a lövedék kb 14-20 sec alatt teszi meg. Egy Hipper kb 10 sec alatt tériti ki teljesen a kormánylapátját. (direkt nem a Mogamit hoztam fel példának) Szerintem nem kell különösebben matekzseninek lenni ahhoz, hogy belássuk, attól a ponttól számitva, ahol te rálősz ő pedig elkezd kanyarodni, addig a pontig hogy a lövedék eléri a célját a célpont hajó egy igen nagy területet mozoghat be. Csak a múlt heti tapasztalatokból, legalább két olyan esetre emlékszem, amikor 10 sec-re lőttem salvo-t. Mivel citadellát szerettem volna, ezért a vizvonalra céloztam. A cirkáló full párhuzamosan haladt velem. Persze mikor ellőttem magam, elkezdett kanyarodni. A löcedéknek szükséges 10 sec pont arra volt elég, hogy a teljes salvo szépen csobban kb 30 méterre a céltól. (most lehetne okoskodni, hogy "há mögé kell célozni", de nem egy esetet láttam már amikor a cirkáló nem elfelé tért ki, hanem felém)
    Másik eset. Egy alkalommal az Iowa-mat kergette egy Zao. Ő kb full felém jött, tehát a legkisebb profilját mutatta felém, de persze aktivan manőverezett is, amikor látta hogy lövök. 10 sec neki is bőven elég, hogy kitérjen. Ő meg persze leégetett a g*cibe, mert niylván én kevésbé fordulom ki könnyedén az ő lövedékeit.
    Egyszer Tirpitzel szétkaptam full HP-ról egy Kurfürst. Most ha nekiállunk 18 km-ről lőni egymást, szted ki nyer? Igaz hogy nagyobb nálam, tehát könnyebb eltalálni, de kicsit több élete meg ágyúja van. Jah, és őt támogatta még legalább öt hajó, köztük egy Yamato, aki végül ki is végzett. Megjegyzem, a Kurfürst túlélte 9 torpedómat, meg a jó ég tudja mennyi másodlagos találatomat, párszor ki is gyújtottam, végül amikor mellém ért, kapott egy salvo-t az oldalába. Távolról mennyi esélyem lett volna ellene?
    Csatahajóval azért kell közel menni, mert máshogy nem tudod leröviditeni a lövedék becsapódási idejét és ezzel csökkenteni a cél idejét arra, hogy elmanőverezzen. És eddig csak cirkálókról beszéltem, nem is rombolókról! sajnos nagyon sokszor megesett már, hogy csatahajóval nekem kellett rombolókra vadásznom, mert valamiért a cirkálóink nem akarták tenni a dolgukat.
    Azt persze elismerem, ha berongyolsz és kapsz egy fókuszt, akkor igen gyors és dicstelen véget ér számodra a csata, de ezért hivják ezt csapatjátéknak. A vereség oka pedig legtöbbször az, hogy az egyes játékosok nem a dolgukat teszik. Ez különösen igaz Rankedre. Nem tudom te próbáltad e már, de ha igen, biztos veled is megesett, hogy az ellenfél úgy lőtt rátok, hogy senki nem látszott közülük. Ennek nyilvánvalóan az az oka, hogy ő rombolóik jó munkát végeztek, mig... Vagyis nagyon sok múlik a rombolókon, hiszen ők a csapat szemei, ugyanakkor a füstgenerátornak hála ők azok, akik el is tudják rejteni a saját csapatot az ellenség elől. Én egyébként nem szeretek rombolókkal menni, de most a korábbi rankedekhez képest extrém sokat használom őket, pont ezért. Persze egyedül nem oldhatok meg mindent. Hiába füstöltem be a csapatot, ha a cirkálóknak nincs annyi eszük, hogy felküldjék a catapult fightert spottolni, én meg nem látok át a szigeteken. A mostani szezonban az a tapasztalatom, hogy az a csapat nyer, amelyik többet spottol.