A Wargaming új MMO játéka
-
Darun #14874 Azért ez nagyon sok dologtól függ. Én is nézegettem a statisztikákat...
Én a megjelenés hétvégéjén T5-ig jutottam a franciákkal, úgy hogy mellette azért mással is hajóztam. Nyilván nem mindegy hogy adott hajóval milyen a wr, van e prém vagy sincs, használ e az illető signalt/camo és még sorolhatnám. Persze ez főleg alacsony tierre igaz. Nekem pl 9 csatából lett meg a Myogi, 55% wr mellett, prémmel, ha minden igaz. A szakasztársamnak 17 csata kellett normál acc-al és 53% wr-el. Nyilván ilyen kevés csatánál még sok múlik a szerencsén, 100 feletti csataszámnál már jobban kijön a tényleg játéktudás, ráadásul annyi idő alatt ki is lehet ismerni kb egy hajót. Én a csatánkénti 1100 xp-vel közepes játékosnak számitok. Ebből ki lehet osztani/szorozni, hogy meddig lehet eljutni 100 csatával.
Még egy rövid adalék, amin érdemes elgondolkodni. 32 csatám van Bismarck-al, kb 30 kellett hogy meg legyen rá a B hull. Ebből kb 25 olyan csata lehetett, ahol T10-es hajók ellen mentem. (kár hogy erről nincs statisztika, igazán érdekelne) Anno a teszt szerón persze csak 1-2 csatára volt időm, de nagyon tetszett ez a ladik. A Tirpitz is nagyon tetszett anno, jó csatáim voltak vele, igazából a Bismarck egy Tirpitz torpedók nélkül. Még is baromi szar csatáim vannak vele. Nyilván ennek az egyik oka a sok t10-es ellenség, másrészt még is csak egy stock hajóról beszélünk, aminek 20 sec felett van a kormány kitéritése. Ráadásul ezzel a 2 cső/torony elrendezéssel a mai napig nem tudtam megbarátkozni. Winrate helyett inkább loserate-et kellene emlitenem az esetében, de ami jóval beszédesebb, hogy 52k az átlagsebzésem csatánként. Annyi mint az Imp Nikolai-al. A kettő között pedig "csak" 4 tier különbség van. A N. Carolinával pedig olyan ratyi statisztikám van, hogy meg se merem mondani.
Azt viszont én is aláirom, hogy itt könnyebb magasabb tiert húzni, mint a WoT-ban. Persze WG-ék nyomták a parasztvakitást, hogy azért magasabb a csatákban szerezhető kredit/xp arány, mert a hajók is drágábbak, de a kettő akkor sincs arányban egymással (az értékelésem szinte hajszálra annyi mint a WoT-ban volt, az átlag xp-m még is több mint kétszerese a tankosnak, holott a hajók nem kerülnek kétszer annyiba)