A Wargaming új MMO játéka
-
davidbog #14560 A Nagato nekem is nagyon tetszett. Mozgékony, erős lövegekkel. Tier 7-ben a legnagyobb lőtáv és legjobb szórás. A másik két BB-nek kisebb lőtávra nagyobb a szórása. Magasabb tier ellen, random csatában ki tud jönni a gyengébb páncélzata, de annyira nem vészes.
Én viszont nem spotter repülővel használom, hanem vadásszal. Amennyire imádtam a Navy Fieldben ezt a madár távlatos nézőpontot itt annyira rühellem. Azalatt a 1,5-2 perc alatt érzésre kéne eltalálnom az ellenséges hajót, mert az előző lövedékek becsapódását nem látom. (Nem úgy mint a NF-ben... Emlékezz csak vissza mekkora királyság volt, ha a full salvo betalált olyan hajóval ami nem tudott blockot lőni.) Hát ez nekem csak úgy megy ha egy koordináta tengelyen kell céloznom, tehát ha velem párhuzamosan halad a célpont, csak ilyen esetben tudtam 3-4 vagy annál több találatot elérni. Az első találatok után már elkezd kifordulni. aztán csak 1-2 lövedékem találja el.
A japán BB-knek jó a szórása. Ilyen szempontból az Izumo tetszett a legjobban, mert a relatív jó szórás mellé 870 m/s-os csőtorkolati sebesség társul. (Kár hogy ennyire ocsmányul néz ki, nem volt maradása.) A német és az amerikai BB-k szórása kb egy szinten van és szerintem mindkettőé érezhetően rosszabb mint a japánoké. Ennek ellnére tier 7-9 között a három nemzet hajói közt mindig a német BB-vel van a legnagyobb és a japán BB-vel a legkisebb átlagsebzésem. Bár igazából ha az RNG melletted áll akkor teljesen mindegy a szórás. Volt rá példa, hogy fordulóban, Montanaval, full salvoból 9 találatom volt egy Iowaba 78k sebzéssel 14 km-ről, és arra is volt példa, hogy 6 km-ről 6 lövedékből 1 találta el az Izumot.
Én már nagyon várom az angol BB-ket. Furdal a kíváncsiság hogy melyik lesz a tier 8-asuk, és hogy mit találnak ki tier 10-be az 1945-ös Lionnak (NF-ben Lion II).