banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Sendrov
    Én a Graf Spee másodlagos tüzérségének lőtávját nem igazán tudtam 5km fölé emelni. Mert alappból csak 4km-re hordanak. Hogy jött össze a az 5,8km?

Egyébként nem olyan rossz hajó. Én szeretek vele játszani, de sokat dob nagyok közé és ezért nem valami jó vele a statom. A lövegek elég jók, szórásuk is mérsékelt. AP-vel elég jól lehet citadellázni vele a cirkálókat, sőt volt, hogy csatahajónak is beadta.
    Kicsit kevés a 6 löveg, és cirkálókhoz képest lassan is tölt, de cserébe pontos és ha betalál rendesen oda.asz.

Érdemes a mozgékonyságát is fejleszteni, mert kicsit lustán kanyarodik.
    Amit nagyon szeretek a Graf Speen, azok a torpedók! Rombolókat alázóan nagy a a torpedóvetők kilövési szöge. A torpedók viszonylag gyorsak, 65 csomóval szelik a habokat és a többi némettel ellentétben 8km a hatótávuk. Sebzésük is tűrhető. Cserébe viszont lassú az utántöltés.
    A nagy HP és a tisztességes HP utántöltés miatt messze a legstrapabíróbb az összes T6-os cirkáló közül. De csodák azért nincsenek, mert a páncélja azért elég gyenge. Ha beforgatom, elég sok lövés pattan róla és inkább csak csatahajóktól kapok citadellát, cirkálóktól ritkán. Ez annál is inkább igaz, mert a cirkálók általában HE-vel gyújtanak.

Azt tapasztalom, hogy inkább támogató szerepkörben kiváló. Támogatni a csapattárs cirkálókat vagy csatahajókat. 1vs1-ben nem szívesen állok ki vele semmilyen más hajó ellen. A cirkálók ócskavassá égetnek, mire elsüllyesztem őket, a rombolók ellen kevés a főtüzérség tűzgyorsasága és a másodlagosok hatótávja, csatahajó ellen meg túl papír.
    Légvédelme is egész tűrhető T6 szinten.

Mindent összevetve a Graf Spee egy jól használható átlagos hajó.
    De sajnos nem mondható fun shipnek.