A Wargaming új MMO játéka
-
davidbog #14141 Hát ja magas szinten nem túl élvezetesek a BB-k. Más BB-k ellen lehet jókat harcolni, esetleg a figyelmetlen cirkálókat elkapni. De amúgy már 1 vs 1-ben is bármi kicsinálja őket, mert így van megalkotva a tech tree és hozzá a játékmechanika hogy minden azonos tierű típus azonos erőt képvisel. Szép elképzelés (szerintem egy kibaszott nagy undorító szar), hogy minden hajótípus ugyanolyan hatékony lesz így mindenkinek mindenki ellen van esélye azonos tiert nézve, tehát mindenki tehet valamit.
Csakhogy a csatahajóknál túlságosan az RNG-re vagy utalva. Eleve ott a nagy szórás amit nem tudsz befolyásolni, aztán meg ha el is találod akkor se mindegy hogy hol, bizonyos távolság felett ezt se tudod befolyásolni.
De hogy a cirkálók gyengék lennének pláne a magas szintűek. :D Tier 8-es cirkálók felének eleve 17 km-es lőtávja van és tier 9-től felfelé még lőtávnövelőt is lehet rájuk rakni (+ javítást is kapnak) szóval lőtáv előnye nincs a BB-nek. Emellé még jóhet az, hogy a japán és angol cirkálók ~10 km-ről spottolhatóak és ha lőnek rád akkor is csak ~15,5 km-nél beljebbről derítődnek fel. Ibukinál, Neptunnál még lőtávnövelő modul se kell ehhez, de már a Mogamimnál is van 400 méteres lövök de nem látszódok zónám.
Az új modullal meg pofátlanul gyorsan fordulhatnak a tier 8+ cirkálók. A Moskvámnak 5,2 másodperc a kormánylapát kitéríthetősége. De volt példa hogy Des Moinest 13 km-ről nem tudtam Tirpitzel oldalba lőni mert amire odeértek a lövedékek mindig sikerült annyira befordulnia, hogy lepattantak róla az AP-k, lőhettem HE-vel... Aztán persze kapnak még javítást is, aztán választás szerint erősebb légvédelmet, vadász vagy felderítő repülőt, szonárt vagy radart. Jajaj milyen gyengék szegény cirkálók...
Magas szinten nem nehéz a cirkálózás, esetleg csak egy-egy konkrét hajóval ami gyengébb mint az átlag.