A Wargaming új MMO játéka
-
DantesHUN #1369 Na akkor a rombolókról. A Wot-ban is úgy van, ha egy tank OP, akkor mindig jön valaki és megmagyarázza, miért nem az, meg játssz vele és akkor kiderül hogy nem is az.
A rombolókat kirpróbálván: de a rombolók azok. Kicsit olyan ez, mint a WOt-ban az arty. Már persze abszolút nem hasonlít, a hasonlóság az, hogy a WoT-ban az arty, iszonyatosan random függő. Van hogy brutális sebzést lehet összeszedni három kattintással, van hogy akkorákat lő mellé ,hogy öröm nézni. Ebben a tekintetben ilyen a romboló: van hogy brutális, van hogy nagy nulla.
Kicsit bővebben. Például kredit és XP termelésre brutálisan jó egy romboló. Egy hordozóval 75.000 sebzésre alig ad XP-t és kreditet. Csatahajóval, 40-50 ezer sebzés, az semmire se elég. Ugyanis, ezek nagy hp-val rendelkező hajók, és a saját hpj-uk legalább másfél-kétszeresét kellene lesebezni, hogy ne negatív legyen a mérleg, de egy jó körhöz, inkább háromszorosat(hm, Wot-ban sebezd le legalább a hp-d háromszorosát, mondjuk 8-as nehéz tankkal...). Míg a rombolónak kevés hp-je van, ellenben akár 2 torpedó találattal is elérheti a kellő sebzést. Egy repülőgépek torpedói meg sokkal kevesebbet sebeznek, lassaban is lehet újra bevetni őket, és ezzel együtt sokkal többet kéne velük sebezni. ,,apró" gond az egyensúly terén, szerencsére a hordozókat nerfelni fogják...mert ezek Wg-s fiúk.
Na a rombolóra. Azért messze nem olyan könnyű ám velük. Pláne, ha mozgékony, gyors tüzelő cirkálókba, fut bele az ember. Ellenben elbambuló csatahajó, hordozó ellen, na ott aztán aratás van. Tele lehet őket torpedózni, és dől a kredit, dől az xp.
Maga a harc rombolóval, szintén nagyon szerencse függő. Az a baj, torpedóval célozni, messzire hát én nem tudok. Nem tudom más tud-e, mindenesetre, a netre felkerült videókon, példáiul 3-4 km-ről lő telibe az illető, viszont gyakran 6-8-ról kéne célba találni. Nagy távolságon ez úgy néz ki: szerencse. Legutolsó csatámban: üldöz két cirkáló, füstöt nyomok, nem is látom őket, a vak világba ellövöm a torpedókat, dupla találat. Na mégegyszer: ismét dupla.
Vakon, véletlenszerűen a saját hp-m három és félszeresét sebeztem le! Na ez kicsit durva. Míg máskor elég közelről is úgy el lehet hibázni...emiatt mondom ,hogy ha a szerencse melléd áll, akkor a romboló irgalmatlanul OP. Ha nem...akkor úgy is tök mindegy mi van. És az is biztos, jó pár hajó egyszerűen védekezni sem tud ellened ha rombolóval vagy. Ami szintén nem túl fair. Például a másodlagos tüzérség hatótávja sokkal kissebb mint az én torpedóimnak és ágyúimnak hatótávolsága. Na most ha egy csatahajó fő tüzérsége épp rossz irányba néz, mire megfordulnak a lövegtornyok, mire betölt..új jó másfél percig akadály nélkül célba lőhetek rá, mert a másodlagosokkal meg nem ér el. Hát ez elég vicces.
Viszont azért legalább a rombolók marha sérülékenyek. Hordozóknak például bombázókkal érdemes támadni rájuk.