A Wargaming új MMO játéka
-
davidbog #13495 Nem is nagyon fogsz vele citadellát ütni BB-be, se a Kőniggel. De még a Bayernnel se nagyon. Viszont nem is nagyon kapsz. Nekem a Bayernnel is kb 3-szor sikerült. Volt hogy 6 km-ről a Colorado oldalát lőttem és abból egy se lett citadella. De nem nagyon izgatott mert úgy is kapott sortüzenként 20k-t.
"The main battery's armor-piercing capabilities were highly competitive with the artillery of super dreadnoughts from that era." Aha. Feltűnt. :D
Pedig kb annyira hatékony mint a többi. Nem emlékszem, hogy Wyominggal vagy Arkansasal szórtam volna a citadella találatokat BB-kbe. A 14"-es lövegekkel (kongo, Fuso, NM) már inkább, de azokkal is csak a gyengébb páncélzatú japán BB-kbe.
Ez kb reaális is. Az angol 15" Mark IIIa (Greenboy) lövedékig a csatahajóknál a páncélzat volt fölényben a tűzerővel szemben. Ahhoz hogy átüssék egymás 300-350 mm-es öv-, toronypáncélzatát vagy barbettáját 7-8 km-re kellett volna megközelíteniük egymást. Úgy emlékszem a Jütlandi csatában a legvastagabb lemez amit átütöttek 178 mm volt.