A Wargaming új MMO játéka
-
Sendrov #13000 Nem tudtam, hogy a 139mm-es korlát csak a főtüzérségre vonatkozik. De a Mikasát csak példának írtam, mert a használhatatlan főtüzérsége miatt ott különösen fájó az idióta másodlagos tüzérség.
Értem én, hogy játékegyensúly meg stb. , de akkor is a béna másodlagos tüzérség idegesít a legjobban a játékban. Egy ugyanolyan típusú lövegnek miért harmada a lőtávja, ha nem egy cirkáló orrán áll, hanem egy csatahajó másodlagos tornyában vagy oldalsó kazamatájában van? Meg mi a francért nem lehet bevezetni a manuális célzást is a másodlagosaknál?
A célkijelölős automata össze-vissza lövöldözés is maradhatna mellette.
Én el tudnám képzelni, hogy fő tüzérséggel célzok, lövök szokásos módon. Lövés után egér jobb gombbal rögzíteném a fő lövegek célra tartását és amíg újra töltenek pl. ctrl-lal átváltanék másodlagos tüzérségre, ahol a főtüzérséggel szokásos módon én céloznék és lőnék. Persze lenne egy kis indikátor, ami jelzi ha a főtüzérség újra töltött. Akkor egy gombbal visszaváltanék és céloznék-lőnék a főtüzérséggel, közben másodlagos automata üzemmódban lődözhetne össze vissza, ahogy most is van. Persze a másodlagos tüzérség lőtávja minimum 9-10km.
Ha így lenne a játékban, akkor a csatahajók nem lennének ilyen béna kacsák a cirkálók és dd-ek ellen.
Persze azért korlátoznám a másodlagos manuális célzásnál pl. a látószög állíthatóságát (zoom-ot), hogy azért nagy távolságra ne lehessen olyan pontosan célozni, mint a főtüzérség nagy távcsöveivel. De a lőtáv jelenlegi teljes korlátozása szerintem egy irtó nagy baromság. A másodlagos lőtávját csak automata üzemmódban hagynám úgy ahogy most van, hogy lehetőleg ne lőjje szét magától a csapattársakat.
Igaz így még összetettebb lenne egy csatahajó irányítása, de legalább lenne esély dd-k és piromán cirkálók ellen.
Arról már nem is beszélve, hogy ez mennyit dobna a low tier csatahajók játszhatóságán.