banner
A Wargaming új MMO játéka
  • PrasCo
    Az XP kiszórását egzaktul én sem tudom, ráadásul meglehet, hogy a patch-ek nyíltan (x-y%-kal több/kevesebb egy-egy típusnak), vagy kevésbé nyíltan változtatnak rajta. Nagyjából annyit érdemes tudni, hogy bázisfoglalásért jó XP jár, sebzésért szintén, de nem arról van szó, hogy egyszerűen csak egyenesen arányos a kiszedett HP-val (így pl. ha elsüllyesztesz egy rombolót, elvben kaphatsz kb. ugyanannyit, mint egy csatahajóért), repülőgépekért szintén jár ugyan, de kevés, spot XP pedig nincs. Süllyesztés önmagában megint nem látszik megdobni a számlát, úgyhogy kill-t lopkodni - azon túl, hogy nyilván nem etikus - nem különösebben érdemes, bár előfordul, hogy pár retardált küldetés azt díjazza.
    Azért ha időd engedi, érdemes belenézni a többi hajóosztályba is, bár elsőre a cirkálók után persze, eleinte mindegyik idegen, emiatt beletanulós/kevésbé élvezős lesz.

Még annyit, hogy az anyahajó-arty összehasonlítás azért sántít - szerintem legalábbis, aztán ezzel természetesen nem kell egyetértenie senkinek - mert az önjáró lövegek, ha be akarnak zuhanni, akkor bezuhannak, az anyahajót viszont van lehetőség zavarni például légvédelemmel. Akkor is, ha neked konkrétan nincs (a múlt nap állat módjára próbáltam célpontot kijelölni a Bogatyr légvédelmének, mire rájöttem, hogy egész konkrétan egy darab csövem sincs hozzá): csapatba verődve az AA körök egymást átfedve összeadódnak, de ha a falka közepére be van pakolva egy Atlanta vagy egy Cleveland, már az is hatalmas segítség (azzal nem számolok, hogy a saját hordozód vadászfedezetet ad, de elvileg ilyent is lehetne, hehe...), Cleve-vel például a rekordom ~fél perc leforgása alatt 16 leszedett repülőgép. Igen, négy komplett raj.
    Viszont ha le is petézik a csávó egy marék torpedót, azt is legalább részben ki tudod fordulni, ha fél szemed az égen tartod, alacsonyabb tier-ekben, egy vető raj ellenében különösen. Esetleg beszívsz egy-két torpedót, de a csávó erre rászánt az életéből két percet és miközben helyezkedett a manőverező hajódhoz képest, potyogtattál is le neki madarat. Mi több, azt hiszem, az Omahádon is van repgépkatapult, amin egy vadász-hidroplán kotlik. Van tehát eszközöd.
    Tl;dr ha az arty elereszti a malacot, arra ott már keresztet lehet vetni, de a vízen semmi sem eldöntött addig a pontig, amíg konkrétan beléd nem durran a torpedó. És esetleg még ez is fájhat a CV-nek annyira, mint neked. Ráadásul magának az arty-nak egy egérklikk a profit, a CV viszont - bár ezt sokan vitatni fogják - igényel egy minimális mértékű agymunkát, magasabb tierekben hat-nyolc rajt a levegőben tartani, folyamatosan figyelemmel követni, biztonságos utat kijelölni, fedezni, rárepülési utakat beállítani és folyamatosan módosítani, közben magát a hordozót is pozicionálni nem mondom, hogy megfekszi az Esőember agyát is, de kell azért zongorázni hozzá.
    Random hangulatkép.

Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2016.03.25. 22:40:19