A Wargaming új MMO játéka
-
DantesHUN #1144 Nem egészen. A Wot-ban látod honnan és milyen irányból támad az arty? Nem.
A repülőket viszont látod. Ezt élesben úgy képzeld el, látom hogy repülők jönnek mondjuk balról. 15 km, és közelednek. Mikor 8-10 km-re érnek, éles 90 fokos forduló, (oké csatahajóval kicsit komplikált) mire megfordulsz, addigra ledobják a torpedóikat, de rossz irányba.
Az arty-t csak véletlenül kerülheted ki. nem tudohatod, jobbról, balról merről, és pláne mikor érkezik a lövés. Ha szerencséd van melléd lő.
Itt nem a szerencsén múlik, vagy is azon is, de sokkal nagyobb részt a játékos tudásán.
Cirkálóval, amin sok légvédelmi ágyú van, előfordul neki is megyek a támadó repülőknek, a légvédelem előbb végez velük, minthogy egyetlen bombát vagy torpedót ledobnának. Előfordult többször, 20-30 gépét szedtem le, és egy bomba vagy torpedó se talált el. Az ellenséges hordozó támadó gépeinek nagy részét kiiktattam, anélkül hogy bármit tenni tudtak volna(ez nem az én érdemem, a jó AA ágyúké persze)
A Wot-ban nem tudod kiiktatni az arty támadását.
Hatástávolságuk nincs a repülőknek, de ha kifogyott a lőszer, torpedó, bomba, mennek vissza. Úgy körülbelül 10 perc alatt három támadást lehet indítani. Újratöltés-felszállás, célpontig repülés, vissza térés. De ez a elmélet. Gyakorlatban, ha van erős légvédelem, ellenséges vadászok, akkor 10 perc alatt lelőhetik az összes támadó gépemet. És akkor a hordozó onnantól nem ér semmit. De nem is ez a baj, hanem ha úgy lövik le a repülőimet, hogy egy sikeres bomba vagy torpedó találatot se sikerül elérni. Épp ezért csak magányos, és lehetőleg lomha csatahajóakt érdemes támadni.
Míg az arty-val mindent lehet.
Az arty-nál ilyesmi szintén nem fordul elő. Legfeljebb ha kifogy a lőszerből.
Az viszont biztos, ha két hordozó, mondjuk szakaszban összedolgozik pláne három, az már nagy kibaszás. Az összedolgozó hordozók vadászai kiiktatják az ellenfél összes repülőgépét az első percekben: meg van a totális légifölény. Utána koncentrált támadás a csatahajók ellen: és ennyi. De ilyet csak egyszer-kétszer láttam. Ha a távoli jövőben kiadják a játékot, és el jut talán a klán fázisig, na ott, ott lesz ennek rohadt nagy szerepe. Randomban ez nem lesz vészes.
Csatahajóban, én a rombolóktól félek. A repülőket, úgy az esetek kétharmadában annélkül hogy eltalálnának kikerülöm. Ez nem rossz arány, szerintem. No meg, hát na. Nem is a csatahajó feladata, hogy a hordozókat levadássza.
De 1 vs 1 -ben igazad van, ott elismerem, az kurvára unfair. Ott a csatahajó csak szívhat. No de, eddig kétszer fordult elő velem ilyen eset., vagy 60 csatából amit hordozóval mentem. És ez a kettő is az MM faszsága miatt alakult így. Ha lenne fent pár ezer játékos, nem lesz olyan, hogy hordozó vs csatahajó. Csapatok, csapatok ellen, és így már abszolút kiegyensúlyozott a dolog.