A Wargaming új MMO játéka
-
davidbog #1135 Jelentősen azért nem csökkenti, de maradjunk annyiban, hogy csökkenteni. Amúgy a 6x4 méteres rés nem nagy, a Gneisenaué is van akkora, mellesleg részben szerkezeti károkat is szenvedett ezért is építették át az orrát teljesen. A Littorio 10x15 métereset kapott na az már nagy.
A Hood végzetes találatára még mindig nincs megcáfolhatatlan bizonyíték. Lehet hogy valóban a AA lövedékek kivető tölteteiről terjedt át a tűz. De lehet hogy nem. Szerintem sokkal valószínűbb, hogy egy 38 cm-es lövedék átütötte a barbettát és egyből a főtüzérség lövedékei robbantak be. A Yamatot pedig még mindig nem érdemes számba venni, mert eleve egy kamikaze útra indult és a legénység nagy része részeg volt. A kárelhárítás valószínűleg nem működött. Ez ugyanolyan, mint amikor a CV hívek az SMS Ostfriesland-al példálóznak.
Ha így nézzük, akkor tényleg csak a németek építettek hagyományos elrendezésű BB-t. Csakhogy az 1. világháborúból megmaradt hajók is részt vettek benne egész szép számban. Sokat modernizáltak is, ne nézzzük már őket semminek.
Az hogy az orosz hajók páncélelrendezése pontosan milyen az mindig vita tárgya lehet. Szerintem inkább hagyományos mintsem a kettő ötvözete. A németekéhez képest a citadella, tornyok, barbetták védelme tényleg úgy fest mintha "all or nothing" szintű lenne. Szerintem csak következetes vastagítás a főtüzérség kalibernövekedése miatt, amit a németek nem léptek meg a saját hajóikon. A németek valahogy úgy érezték elég a 300-320 mm-es öv és a 100+50-es fedélzet. Az 1. vh-s Bayernhoz képest alig erősebb a Bismarck vertikális páncélzata. Egyedül a fedélzeti páncélozáson változtattak jelentősen, mind vastagságban mind elrendezésben. Na meg a torpedóvédelmen, de az független a hagyományos és "all or nothing" elrendezéstől.
Számomra a H-osztály hajói valami egészen megmagyarázhatatlan jelenségek, ilyen + 5-10000 tonnával hozták ki kb ugyanazt a harcértékű hajót amit a többiek. Kíváncsi leszek itt mit tudnak majd.