A Wargaming új MMO játéka
-
Sendrov #10665 A Mikasát inkább csak gyűjtő szenvedélyből vettem meg, mert egy híres történelmi hajó. Ráadásul korának egyik legjellegzetesebb képviselője és nekem egyébként is ezek a századfordulós régi bádogdobozok a kedvenceim. Szerintem szép hajó, de borzalmas vele játszani.
A széles első és hátsó felépítménye miatt korlátozott a fő lövegtornyok kilövési szöge. Percenként két lövést lehet leadni maximum 4 csőből a kritikán aluli pontosságú főtüzérséggel. Ez tier1-2-3-ban eléggé kevés, mert ott még szinte minden hajó gyorstüzelő. T3-as csatahajó ellen kevés a két torony 4 lövege. Kb. 9 km-re lehet vele ellőni, de nem érdemes, mert olyan pontatlan. A hajó rettenetesen lomha. Nem csak hogy lassú, de iszonyat lassan kanyarodik, rettenetes a gyorsulása és a lassulása is. Torpedót kikerülni vele igen nehéz. Ezért mindig ellentétes irányba fordulok, ha a távolban meglátok egy rombolót.
Nagyon nehéz vele megtalálni a helyes taktikát, mert mindenkinél lassabb vagyok. Próbálok a csapattárs cirkálókkal tartani. Ha sikerül, akkor az ellenfél gyakran megijed a csatahajótól és amíg mindenki engem lő a csapattárs cirkálók nyugodtan tarolhatnak. A találatokat viszonylag jól tűri a vastag páncélzat miatt. Kb. közepesen gyúlékony, ami még tűrhető. HP visszatöltés itt is van és gyakran kell is használni. Igazi elemében közelharcban van, mert 32 csőből áll a másodlagos tüzérsége (18db 76,2mm-es és 14db 152mm-es). Ezek lőtávja alapból sajnos csak 3km és elég pontatlanok is, de azért nagy pusztításra képesek. Ezért próbálok közel kerülni az ellenfél cirkálóihoz. Kár, hogy ez 5 csatából jó ha 2x sikerül.
Összegezve: A Mikasa rettenetesen béna hajó. Csak erős idegzetűeknek ajánlott. Cserébe viszont szép. :)