banner
A Wargaming új MMO játéka
  • 1kezdő
    Leírom, hogy milyen az, ha valaki nem gondolkodik, illetve, túlzottan fél.

Pálya: Two Brothers. Szereplők: Két Tirpitz, egy Colorado/szerény személyem/, egy Warspite, Atago és töltelék cirkálók. Az ellenfél ennek tükörképe.
    Baloldalon vagyok, mellettem egy Tirpitz. No akkor az irány el is van döntve, indulunk. Tirpitzem azonnal balra, de meredeken kifelé. Én szolidan, de taktikailag kissé balra, hogy mindegyik ágyú lőhessen, ha kell. És jól tettem, mert feltűnt egy Atago, amit el is süllyesztettem. Irány tovább. Azt még nem is mondtam, hogy a pálya négy bázisos volt, ebből egye-egyet, már induláskor mi is és az ellen is befoglalt, lévén ott volt előttünk. Én haladok az oldalsó bázis felé, mert Tirpitzem annyira kint volt oldalt, hogy simán elkerülte az oldalsó bázist. Szóval, mennék azt is befoglalni, de az ellen carrierje engem spécézett ki, hogy gyakoroljon. Folyamatosan bombák, torpedók jöttek. Ezért csak elég későn és jól leamortizálódva tudtam elfoglalni. De elfoglaltam. Bosszantott a carrier, ezért írtam a Tirpitzemnek -aki már nem messze járt a carriertől, hogy süllyessze el. El is indult felé és megközelítette, de képtelen volt elsüllyeszteni öt km.-ről. Én közben befoglaltam az oldalsót és mentem a felső bázis irányába. Szerencsénk volt, mert az ellenfél összes nagy hajója a másik oldalon haladt a mi bázisunk irányába és már elfoglalta az oldalsó bázist is és pontokban jobban ált, bár még szoros volt. Szóval, Tirpitzem tökölődik a carrierrel és még megsebeznie sem sikerült egy köpésről. Felértem a szigetek felső részéhez, amikor én is 14 km.-es távolságba kerültem a carrierhez, hát rálőttem. És mit ad Isten? Egyetlen sorozattal citadellát lőttem neki, úgyhogy vitéz Tirpitzemnek csak ki kellett végeznie.
    Ezután befoglaltam a felső bázist is, mert a Tirpitz annyira fenn volt a carrier miatt, hogy vagy két perc kellett volna, hogy visszaérjen oda, ahol én voltam. Igen ám, de még mindig xarban voltunk, mert közben az ellen flottillája leért a mi alsó bázisunkhoz és mindenkit megölt, csak a szerencsétlen Warspite-unk volt meg félig leamortizálva és bemenekült a szűk, két sziget közti szorosba és elindult felfelé. Utána a Tirpitz és lőtték gondolom egymást. Tehát: két-két bázis nekünk is és az ellennek is, de pontokban sajna jobban álltak és már az utolsó öt percen belül voltunk. Úgy nézett ki, hogy a mi Warspite-unkat kifogja lőni a Tirpitz. Már majdnem kiért a mi hajónk a hasadékból, amikor segítséget kért. Szerencséje volt, mert akkor foglaltam épp a felső bázist és ráfordultam a két sziget közé, amikor kirongyolt a Warspite. Én meg mellette be, de közben rászóltam, hogy "stop". Mivel bementem mögé a hasadékba, tudtam, hogy most én fogok megütközni a Tirpitz-el, de azért ő hátulról még besegíthet. Mert ha elbukom, akkor vesztettük a meccset, mert az én Tirpitzem, még mindig csak haladt visszafelé a térkép széléről, de idő már nem lesz és az ellen pontokban jobban állt.
    Ütközet: Szemben haladva Tirpitzel az első sorozatot én adtam le, de nem volt végzetes rá. Visszalőtt, talált és maradt talán tízezrem. Ekkor rám lőtte a torpedóit és amennyire egy szűk szorosban lehet csatahajóval kerülni kezdtem. Csak egy torpedója talált és maradt négy-öt ezrem. Hátulról segített a közben megállt Warspite, de csak kissé sebezte a Tirpitzet. Ekkor én egy vonalba értem a másik hajóval és kikapcsoltam a motorokat, hogy fékezzem az hajóm futását, mert különben az ágyúk nem tudják követni a másikat, ergo cél sincs. Tehát fék és kissé ráfordulás. Ebben a pillanatban dőlt el minden ezen a meccsen. Ha ő lő előbb, akkor vesztettünk, ha én, akkor győztünk, mert ennyire szoros volt a pont különbség és az idő. Az ágyúim -hál Isten- épp akkor fordultak célra és a töltési időm is lejárt...tűz. Győztünk.
    Miért volt fontos ez a meccs? Mert ma az első 3X szorzójú volt. Tudom kicsi így is, de a győzelem most kivételesen rajtam múlt.:)

Végeredmény videón: