• usersg
    #90
    A fenti kép az nem az általános megoldás, tehát nem kimondottan tablet. Inkább egy hibrid szörnyszülött, ami persze ettől még lehet jó. (és persze lehet drágább is, mint egy sima tablet)

    De akkor elemezgessük ezt. Te azt mondtad, hogy karosszékben döglős gép a sima tablet, amit én megcáfoltam. Ha most erről állítod ugyanazt, az sem helyes, mert ennek a súlypontja túlságosan hátul van, tehát kézzel kell lenn tartanom, ha nem sík felületre teszem, hanem az ölembe. Ez megint nem valami kényelmes, és a billentyűzet sem tűnik annak. Egy netbook még mindig egy kicsit jobb, egy notebook meg fényévekkel, egy rendes számítógép pedig - használhatóságot tekintve - olyan, mint ha a tablet volna az ősrobbanás, a rendes számítógép pedig a 22. század.

    Továbbra sem hiszem hogy ez valamiféle leváltó technológia lenne, és a gyártók sem hiszik, csak itt magyarban terjengenek ilyen hülyeségek, illetve néhány technomán hobbiklubban. Valójában a tablet billentyűzet nélkül, vagy billentyűzettel, leginkább csak tartalom gogyasztásra alkalmas, és nem számítógép. Ha meg dokkolóval, meg 1000x erősebb hardware -el, bővíthetőség lehetőségének megadásával, billentyűzettel, egérrel, rendes monitorral faragok belőle egy pc -t, akkor meg már nem tablet, és egy noti még akkor is kényelmesebb lesz, mint egy "legóvár". A tablet egy kategóriába sorolható az mp4 lejátszókkal, és az ebook olvasókkal, mint meglehetősen korlátozott, speciális felhasználási területeken alkalmazható ketyere, leginkább jómódú unatkozó polgároknak.