• kvp
  #85
  "A hozzászólásodban elmagyarázod azt, hogy szerinted egy tablet mindenre jó,"

  Azt probaltam elmagyarazni, hogy egy android-os rendszer mire jo. Ez lehet tablet, telefon vagy laptop formatumu is. A lenyeg, hogy nem windows fut rajta es nem x86-os processzor van alatta. Persze lehet x86-os laptopon is android-ot futtatni, attol a szoftver meg nem valtozik meg. (az android os erintokepernyo nelkul is hasznalhato marad)

  "Miért szenvednék egy táblával 2 óra hosszát, ha 5 perc alatt is megírhatom ugyanazt a levelet?"

  Rendes kihajthato qwerty billentyuzetes tablet eseten mind a ket rendszer azonos beviteli formatumokkal rendelkezik. A fenti cikkben pont ket ilyen rendes 'pc-s' billentyuzettel rendelkezo tablet van. Csak az operacis rendszer ter el...

  "Ha én egy árban kaphatok egy kényelmes, nagy tudású notebook -ot, vagy egy buta, kényelmetlen tabletet, és adott feladathoz egyértelműen jobb a notebook"

  A legtobb feladathoz meg egy android is tul okos viszont sok felhasznalo van aki nem tud egy windows-t hasznalni, de egy android-dal mar eppen boldogul. Nekik egyertelmu, hogy jobb az android. Az hogy tablet vagy laptop nem erdekes, en arrol beszelek, hogy nekik meg a destkop gepukre is inkabb android-ot kellene tenni. Ha valaki ugy erzi, hogy o ennel okosabb az nem baj, csak eppen az emberek tobbsege jobban szereti ha valami egyszeru. Ha ez nem lenne igy, akkor senki nem venne iphone-t vagy ipad-et hanem meg mindenki windows xp-s vagy win7-es laptopokkal szaladgalna, mert az mennyivel tobbet tud mint egy ios. Tenyleg tobbet tud, de ez az emberek tobbsegenek nem kell. Az android egy koztes rendszer, ami kepes arra amire egy windows-os gep, de eleg egyszeru hasznalni, mint egy ios-es rendszert. Mint mondtam ez hardver fuggetlen dolog.

  ps: Aki nem hiszi, az probaljon ki egy x86-os android-ot, x11-es szerverrel, root jogu terminallal es meglatja, hogy egy desktop linux szinvonalat hozza.