• kvp
    #76
    "én inkább android mint os létjogosultságát kérdőjelezem meg az ilyen hardvereken, inkább lenne rajtuk egy desktop rendszer,"

    Az van rajta, az android hasznalhato desktop rendszerkent is. Csak fel kell rakni egy X szervert es utanna megy az osszes desktop linux alkalmazas. Semmi nem tiltja, hogy az android-ot igy hasznaljuk, csak a legtobb felhasznalo nem tudja, hogyan kell ra desktop szoftvereket telepiteni. Alul csak egy sima linux van, normal c-ben irt programokkal. Pl. nem kotelezo java-ban irni a programokat, lehet c-s kodot is irni, ami ugyanugy elfut android alatt es ugyanugy eleri a grafikus feluletet. Pl. a low level audio kezeles java-ban csak egy wrapper a c-s konyvtarak felett, tehat ugyanugy elerheto nativ kodbol is. Persze az atlag telefon vasarlo nem fog terminalban potyogni, pedig alapbol van shell minden android-os telefonon, csak az emberek nem tudjak hol, de nincs is ra szukseguk. (meg a fejlesztok nagy reszenek sem kell soha)

    "Az világos, hogy a gyártónak az érdeke azt diktálja, hogy, bizonyos problémákat már ne legyél képes megoldani vele."
    Ilyet csak az apple csinalt. Az android viszont eleg nyilt ahhoz, hogy minden szoftvert elvigyen. Meg egy winxp-t is be lehet boot-olni emulacion keresztul, bar az eltero cpu-k miatt (arm-x86) mindezt csak hardvergyorsitas nelkul lehet, de megy. Pl. a dosbox-os regi x86-os jatekok egesz jol mennek, csak az iranyitashoz nem art ha van megfelelo input hardver (vagy beepitett, vagy kulon radugott kulso billentyuzet es eger).