• kaller21
    Hunor1: Jaja tanácsos mindent felvenni,amit tudsz.

Agamemmnon: Nekem szarásig van már pénzem,szóval nekem inkább megéri beépíteni üzletekkel az adott várost,amit magaménak akarok,de már nincs ilyen város. Van 4 városom,s mind1ikben 7000 körüli lakos. Legalább 7-es védelmi erősséggel. Nem tudták elfoglalni 1iket sem,amikor elakarták az ellenfelek.

A városelfoglaláshoz fűznék még hozzá (letter of marque nélkül): Én csak 1 nemzettel vagyok NEM 25%-osan jóba,az spanyolország,s a többi nemzettel mind1ikkel 25%. Ha megtámadok 1 várost letter of marque nélkül,akkor minden ország (spanyolon kívül) elkezdi megsemmisítgetni a kereskedelmi hajóimat,ami marha idegesítő,mert nem tudom,h melyik útvonalaimat semmisítette meg,mert van kb 25-30 kereskedelmi utam,s már zavaros. Tehát sztem marhára nem éri meg megkockáztatni ezt,főleg akkor,ha van pénzed üzletek építésére.

Ha pedig 1 nemzettel háborúban állsz,s úgy,h van letter of marque-d,akkor van 1 nagyon jó taktikám. (tehát ez azt is feltételezi,h a veled szövetséges nemzeti is hadban áll az adott országgal) A taktika lényege az,h legyen legalább 5 legalább 140-es erősségű flottád,s állítsd be a szorosokhoz patrolozni őket. De csak 3 szoroshoz állítsd be őket,s a másik 2 hajó,meg az utánpótlás lesz,arra az esetre,ha sok erőt veszítene a csatában az adott hajód. Nekem a 3 szoros: Caymantól nyugatra,Havannától észak-keletre, Santiagotól keletre. Ha ezekbe beállítod,akkor garantáltan megzavarod,s megnyírbálod a flottáinak erejét,s tuti,h 1-2%-ot esik az erősségük. De nagyon fontos,h ha legyengült a konvojod,akkor vond ki őket a patrol alól,mert megsemmisítik,ami nagyon rossz,mert marha nehéz pótolni,s a helyükre 1ból a másik 2 flottából 1-et viszel ugyanarra a helyre patrolozni. Ez egyfajta blokád. De ez tényleg csak a gyengébb ellenfelek ellen működik. Nálam már gyengébbek a Hollandok,Franciák is. Én 18%-os erősségű vagyok a Power táblán.

Aki nem tudja,h hol vannak a városok, azoknak melegen ajánlom a Google Térképet. Sokat segít.