• galocza
    #29
    azért vagyunk pár öreg harcosok, akik a 3 régit moziban látták - nekem megvan a fotó, hogy nézett ki a corvin mozi, amikor bemutatták, minden "nagy" filmnek ott volt a bemutatója.
    gondolom, nem vagyok egyedül olyan, aki emlékszik a fílingre, milyen volt anno domini 198x moziban ilyen csemegét nézni, gyűjteni a kártyanaptárokat, ha gazdag voltál, a figurákat (3-400ft, 198x!), vitatkozni, hogy az most dzsedi, dzsedáj, jedi vagy jeti 8). mekkora királyság lett volna, amikor karácsonykor(!) letolták a tv-n az elsőt, ha nem szart volna be a jawáknál kb a család első színes tv-je, a minijunoszty.
    a sztori és a technika elavult, persze, de kb tízévente megnézem és meg fogom ezután is, gyermekkorom része volt, és ebbe beletartozik az eredeti szinkron is.
    most már én is mindent angolul nézek (és olvasok), de minek: az új sorozat utolsó részének párbeszédei angolul uolyan brazil szappanopera-idézők, mint a magyaréi. azon az angol szinkron se segít, amikor a végén a setét veder feltápászkodik, én meg felröhögök, mert olyan, mint hermie munster (gyk: frankenstein-féle szörny).