Krimikről mindenfelől..
  • valamit
    Kedves Eszter,

Vagy egy hete nem írtam neked. Ami talán nem sok, talán épp ellenkezőleg... Ráadásul a két legutóbbi levelem már elküldésükkor se tetszett nekem, gyanítom, mikor megkaptad neked még kevésbé...

Nézd, nem akarom én ezt az egész dolgot túllihegni. Ha leülnénk egymással beszélgetni valahol, ha nem ismeretlenként kezelnél: én valami ilyenben gondolkodom. És Téged is erre kérlek...

Nézd, azért annyi remélem lejön, hogy azért keresem a társaságod évek óta, mert jó véleménnyel vagyok rólad. Némi ugrás, de... Saint-Exupery Kis hercegében van egy rész, mikor a rókával beszélget. Biztos ismered. Szal, ott mondja a róka, hogy "Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat." Három vagy négy és fél-öt év, az már némi idő, végülis nem sok 5 év van az ember életében... és emiatt azt hiszem, mondhatom, hogy fontos vagy nekem, és ami azt illeti, ugyanitt van egy rész, "- A búza színe miatt", szal számomra egy csomó mindent Te jelentesz. De igazából nem is tudom mit akarok kihozni ebből...

Tudom, hogy az elmúlt három évben tettem dolgokat, amiket nem lehet meg nem történné tenni. És igazából elég kínos lesz nekem, ha egyszer esetleg találkoznánk. Pláne, ha nem kettesben... De nem akarom, hogy azért ne találkozz velem, mert úgy gondolod, hogy azzal mi járunk, vagy abból az következik, hogy járni fogunk... vagy bármi ilyen. Egyszerűen annyit kérek, hogy találkozzunk, beszélgessünk...

kérlek

Puszil: z

Kedves Eszter,

Röstellem, hogy vagy tíz napig nem írtam neked. Minden nap eszembe voltál, többször is. Volt, hogy már írtam is neked, valami olyasmit, hogy szeretnék neked írni, de most nem megy, aztán kitöröltem, mert hát... Kissé hullafáradt voltam egyrészről, másrészről féltem a reakciódtól, mert - ciki vagy vérgáz, tök mind1: - a Te negatív reakciód elég könnyen tesz engem depresszióssá. (persze függ a mértékétől, de szal... számomra Te a végletek embere vagy sok tekintetben, ami nem kis mértékben játszik abban szerepet, hogy én ma is, meg korábban is kereslek/kerestelek.) Ami depresszió (egy végletes negatív reakció esetén) most igencsak rosszul jöhetett volna számomra...

Szal, ahogy mondtam, most kicsit kicsavarva érzem magam, és némileg már napok óta, viszont folyton itt jársz a fejembe. Ma is, tegnap is államvizsgáztam, és mivel holnap már nem fogok , így végre, végre-végre eljutottam oda, hogy írok Neked.

Nézd... Így ebben a tíz napban is sokat morfondíroztam. Nagyon, nagyon-nagyon és még annál is jobban gyűlölöm az alakoskodást, a képmutatást, a kerülő utakat. És alapvetően az ilyenen járó emberekben nem bízom meg, kerülöm őket. (szerintem az azért neked is lejön talán ezekből a levelekből, hogy meglehetősen egyenes vagyok... mégha mondjuk sokszor ezzel a fejem verem is véresre a falban:/ ) Ugyanakkor tudom azt is, hogy köztünk lévő "viszony" meglehetősen szokatlan. És ha én igyekeztem rólad megtudni infókat, akkor gyanítom, hogy Te még sokkalta körültekintőbb alapossággal teszed ezt rólam, ha egyáltalán felmerül benned, ha egyáltalán elgondolkozol azon, hogy mi találkozzunk. Valahol, valamikor. Nézd, én ennek nagyon örülnék. Ez gondolom több kevésbé sejthető, még ha esetleg volt is olyan valami - akármi, bármi, stb. -, amit esetleg Te nem értettél, hogy akkor miért ezt teszem és miért nem mást. Nos, lehet, hogy felmerült benned is, hogy milyen frappáns lenne, ha valahol csak úgy hirtelen "véletlen" összefutnánk és elkezdenénk beszélgetni és a többi meg kialakul.

Nagyon hosszú ez az egész felvezetés, és kezdek elkavarodni, szal igyekszem visszatérni és rövidre fogni. Előszöris, én nem járok jelenleg senkivel. (és két hete se, meg két hónapja se) Ha ennek ellentmondó dolgot láttál vagy hallottál, azt felejtsd el. Ugyanakkor, nehéz ezt így mondani, szal... a kettőnk "spontán" megismerkedését is felejtsd el szerintem. Ha úgy érzed, hogy kiváncsi vagy, hogy ki az az őrült, meg milyen élőben, aki ilyen megszállottként kutat, keres (és még nincs diliházban) Téged, akkor egyeztessünk egy időpontot és találkozzunk valahol.
    Lehet, hogy ezek a "spontán talik" jó ötletnek tűnnek neked, aki tudod, hogy mikor és hol akarod megejteni. De nekem, aki olykor belecsöppenek, elég kiszolgáltatott érzést hoz. Én aláírom, hogy tudj rólam minél több mindent. Mindegy honnan szeded, ha megbízható infókat szedsz. Nem mondom, hogy jó érzés, hogy nem tőlem kérdezel, de megértem, hogyha esetleg más utakon is gyűjtesz rólam infót. (persze lehet félreértek sokmindent) Viszont... szal, ha nincs ellenedre, hogy mi egyszer leálljunk valahol beszélgetni, akkor azt egyeztessük, hogy hol, mikor. Nem tudom megmagyarázni, igazából még magamnak se, de én nem tudok odamenni csak úgy hozzád. Igazság szerint "kaptam tőled eleget" ahhoz, hogy tudjam azt, hogy én hiába kereslek, én hiába akarok veled talizni, ha Te nem akarod. És igazság szerint, talán hülyén hangzik, de én azt szeretném, hogy ha talizunk, és megismerkedünk és dumálunk, és töltünk együtt időt, akkor azért legyen majd egyszer köztünk valami mert Te szeretnéd... Nem tudom hogyan magyarázzam én ezt el. Valami olyasmi, hogy én azt szeretném, hogy (ha úgy alakul, akkor) elő tudjam belőled hozni azt, hogy aztán Te akarjál már velem kapcsolatot.

Biztos zagyva, nem tudom, igazából ez az egész nagyon zagyva... Csak arra kérlek, hogy kerüljük a spontán talit, az egyetlen (szórakozóhelyen lévő) estén mindent eldöntő beszélgetést. Talizzunk, beszélgessünk, ha úgy érezzük, hogy van értelme csináljunk közös programot, és ha mind a ketten azt szeretnénk, Te tőlem és én Tőled, akkor legyen köztünk valami, de szal kezeljük egymást egyenlőként... És kérlek egyeztessünk és talizzunk

Sokszor PUSZIL:z

u.i.: ne haragudj, ez nagyon vacak levél lett, de már nagyon szerettem volna írni neked, csak egyszerűen ezt az egészet nem tudom megfogalmazni. és tényleg ne vedd rossz néven, még távolról sem volt bennem olyan szándék. egyszerűen, talán van bennem némi gátlás, és azt szeretném, ha ezen túl tudnánk lépni... de tényleg nem tudom elmagyarázni. magamnak se

Boldog legény, istenek párja,
    Szemben ki ülhet szép szemeddel,
    Édes kacajos közeleddel,
    Kacajoddal; mely szíven-vágva
    Fogja a mellem.

Hacsak már látlak, elalélok,
    Torkomon a szavak elfulnak,
    Bőrömre zápor-szikrák hullnak,
    Szememben sötét, vad árnyékok
    S lárma fülemben.

Hideg verejték veri testem,
    Remegően, félve, halóan,
    Az őszi fűszálnál fakóbban
    Állok és már érzem a vesztem,
    Meghalok érted.

Drága Eszter,

Talán egy kicsit ijjesztő lesz ez a levél, de bár nem
    szeretném, hogy az legyen, nem tudom másképp megfogalmazni a
    következőket. És ne ijjedj meg, kérlek.

Az én életem most válaszút előtt áll. A napokban megkapom a
    diplomám, egy héten belül befejezzem itt a még hátrelévő
    melómat és munkát keresek. Egyszersmind eldől, hogy hol
    folytatom az életem. Én két lehetőséget látok magam előtt:
    vagy valahol a közeledben, vagy külföldön. Nyilván valahol a
    közeledben csak úgy megy, ha Te is benne vagy. Ami nem
    jelenti azt, hogy járunk, de azt igen, hogy ezen az én írok,
    Te hallgatsz dologon túllépünk.

Szal, a következő velem a helyzet. A következő cirka
    félévben lakást kell keresek és még előtte munkát. (hogy
    fenn tudjam tartani) Ez utóbbi, ha itthon teszem, akkor
    valami újságírás, pr, marketing jellegű dolgot kéne
    jelentsen. Ilyet több eséllyel találok pesten mint vidéken,
    tehát ebből a szempontból pest nem lenne hátrány. (de
    igazából nem lényeg Pest, a tőled való távolság/közelség a
    lényeg) Viszont én Magyaroszágon nem szeretek lenni. (Pesten
    pláne) Ugyanakkor Te itt vagy, és Veled még mindig jobban
    akarok megismerkedni, mint amennyire nem szeretek itt élni. Azaz, ha benne vagy abban, hogy ismerősként kezeljük egymást,
    levelezzünk, vagy szóbaálljunk, ilyesmi (ugyis ennek
    fügvénye minden), akkor Pesten keresnék állást és vennék
    lakást. Ha viszont azt mondod, hogy "hagyjalak békén",
    "menjek a francba" és szinonímái, akkor valszeg
    Angliában/Skóciában/Írországban próbálok munkát keresni. Ez
    esetben jó eséllyel teljesítem is a kívánalmakat" és
    elmegyek "a francba". Nyilván látsz egy harmadik lehetőséget
    is: továbbra sem válaszolsz. Ez esetben úgy veszem, hogy
    szóra se méltatsz, és ennek megfelelően elmegyek.

Szal, ha esetleg nem értenéd, hogy miért most írom ezt a
    levelet: mert az elmúlt években fix volt, hogy hol élek és
    miként, és most először állok drasztikus változás előtt. (és ha most nem mennék külföldre, később - itthoni munkából, lakásból, idősebben - már jóval nehezebb lenne) Ami azt illeti, bánt, hogy így kell szóbahozzam ezt a témát (mert írnék én neked leveleket még tengernyit), mert ultimátum jellege van, pedig én aztán ha valamit, akkor időt tudnék Neked adni. Márha igénylnéd... Jó volna, ha a következő egy hétben válaszolnál, hogy annak megfelelően tudjak cselekedni. Én fogok írni még attól függetlenül, és később is meggondolhatod magad, egész míg nem kapok valami melót kint...

Puszil:z

u.i.
    irtózatosan fogom sajnálni még évekig, ha úgy érzed, hogy
    köztünk áthághatatlan szakadékok vannak. ezt a levelet pedig már most sajnálom, hogy elküldöm, de... jobb ha Te is tiszán látsz, és nekem is irányt kell szabnom az elkövetkezőknek

- Miért a férfi a legjobb szakács?
    - ???
    - Mert az két tojásból olyan habot ver, hogy 9 hónap múlva megszólal!

Sarah késő este elküldi a boltba a férjét, ám mire Bill odaér, a bolt már bezárt. Bánatában betér a közeli bárba, és szóba elegyedik egy nővel.
    Beszélgetnek, jókat nevetnek, aztán mire Bill észbe kap, a nő lakásán találja magát. Éjjel kettőkor felriad.
    - Te jó ég, a feleségem ízekre szaggat! - mondja a nőnek. - Van itthon hintőpor? - Aztán uzsgyi, elrohan haza. Az asszony már az ajtóban várja.
    - Hol a pokolban voltál? - rivall rá a felesége.
    - Tudod, a bolt már zárva volt, úgyhogy bementem a közeli bárba, ott belebotlottam egy nőbe, beszélgettünk, jókat nevettünk, aztán felmentem a lakására.
    - Nekem te ne hazudj! - csattan fel a feleség - mutasd a kezed!
    Bill engedelmeskedik, mire az asszony:
    - Tudtam, hogy már megint tekézni voltál!

Férj éjjel felébreszti az alvó feleségét:
    - Itt az algopyrin, vedd be!
    - De nem fáj a fejem....
    - Akkor dugunk?

Magnum kérdezi anyukájától:
    - Anyu, szelsz nekem kenyeret?
    Mire az anyukája:
    - Persze Tom, szelek!

- Apu, holnap földrajzból felelni fogunk! - mondja a kisfiú az apjának.
    - Jól van, akkor kikérdezlek. - válaszol az apa.
    - Mi Németország fővárosa? - teszi fel az első kérdést.
    - Berlin. - feleli.
    - Ügyes vagy, jól van! És Lengyelországé?
    - Berlin.
    - És Ausztriáé?
    - Berlin.
    - Jól van Adolfka, most már mehetsz iskolába!

Az országúton 80-nal autózik a házaspár. A férj vezet, a feleség megszólal:
    - Tudod, sokat gondolkoztam a dolgon, és rájöttem, hogy nem tudok veled élni. Szeretnék elválni tőled.
    A férj nem szól semmit, de egy kicsit jobban kezdi nyomni a gázt. Már 90-nel mennek.
    - Találtam egy férfit, aki kedvesebb mint te, jobb az ágyban és a gyerekeket is jobban szereti.
    A férj ismét gyorsít, már 110-zel mennek.
    - A gyerekek természetesen nálam maradnak, a házra is igényt tartok. A pénz fele az enyém lesz. - folytatja a feleség.
    A férj továbbra is csendben van, de már 130-at mutat a kilométeróra.
    - Miért vagy ilyen szótlan, neked semmi sem kell? - kérdi a feleség.
    - Nekem mindenem megvan, amire szükségem van. - mondja a férj nyugodtan.
    - Igen, és mi az a minden?
    - A légzsák!!

- Nagymama, miért olyan dülledtek a szemeid?
    - Ej, Piroska, baszd meg, legalább a WC-n hagyjál már nyugton!!!

Két gyerek beszélget:
    - Pistike mit eszel?
    - Pillanatragasztót.
    - Mit?
    - Hm Hmm Hmmm

Öregasszony megy vissza a dokihoz kontrollvizsgálatra. Kérdezi az orvos:
    - Na és szedi rendszeresen a gyógyszereit?
    - Hát szedném én, de mindig eldugdossa az a német bácsi, akit állandóan emlegetni tetszik...
    - Alzheimer... alzheimer...

Két részeg megy a vasúti sínek között.
    - Te, hogy ez a lépcső milyen hosszú!
    - Ja! És a korlát is milyen alacsony!
    - Nem baj, hallom már, hogy jön a lift!

A Scotland Yard egyik nyomozója odalép a gyanúsítotthoz:
    - Uram, két bizonyítékunk van, hogy Ön a tettes Mr. James gyilkossági ügyében:
    1. Az Ön ujjlenyomata van a gyilkos fegyveren.
    2. Csipkebokor-vessző....

Ha a Boci csoki tehéntejből készül, akkor a Tibi csoki vajon miből.......?

Amit nem szívesen hallanánk az új kollégiumi szobatársunktól:
    1. Hát... ez se nagyobb, mint egy cella...
    2. Nahát!!! Jó rám az alsógatyád!!!
    3. Csináltam egy kis helyet: Összetoltam az ágyakat.
    4. Nézd!!! Látom a szobánkat az interneten!!!

Pakson bemegy a csávó a zöldségeshez.
    - Mennyi az eper kilója?
    - 300. Meglékeljem?

- Kik laknak a falon???
    - ???
    - Festék!!!!

- Mit mondanak a cigánynak, ha öltönyben ül?
    - ???
    - Kérem a vádlott álljon fel!

- Mi az abszolút részvét?
    - ???
    - Özvegy asszonyt fekete gumival megbaszni!

- MI az abszolút illetlenség?
    - ???
    - Anyádat lelökni a lépcsőn és megkérdezni hova sietsz?

- Mi az? 2 roma behajt a szakadékba egy Zsigulival?
    - ???
    - Pazarlás. A Zsiguli öt személyes.

- Mi az? A sarokban egy kupac szén, és kormos fémdarabok?
    - ???
    - Mozgássérült gyerek lakástűz után.

- Mi az? Szőke nő kezében egy köteg szalmaszál?
    - ???
    - Külső memóriaegység!

-Mivel játszik nyuszika a sínek között?
    -???
    -Az életével!

- Mi az, piros és árt a fogaknak?
    - ???
    - Tégla.

Asszisztens az orvosnak:
    - Doktor úr mikor lesz vége ennek több mint 5 órája tartó műtétnek?
    Az orvos válasza:
    - Műtét????? Én azt hittem, hogy boncolunk!

Nőgyógyásznál:
    - Nos, asszonyom, van egy jó hírem!
    - De én még lány vagyok..
    - Hopp, akkor attól tartok, már nem is olyan jó hír.

Az öreg barát dicsekszik a többieknek:
    - Képzeljétek! Eddig olyan feledékeny voltam, hogy a saját nevemre sem emlékeztem, de találtam egy jó pszichiátert. Jártam hozzá, és meggyógyultam.
    - Hát ez csodálatos! Én is elmennék hozzá! Hogy hívják?
    - Na... várjál csak. Na. Itt van a nyelvemen. Te, hogy is hívják azt a növényt, ami lila és tavasszal nyílik?
    - Ibolya?
    - Igen! - vágja rá az öreg, majd hátraszól a feleségének:
    - Te, Ibolya, hogy is hívják a pszichiátert?

Sebész az idős bácsihoz a kórházban:
    - Józsi bácsi, babonás maga?
    - Én nem, fiam.
    - Az jó, mert holnaptól csak bal lábbal kelhet fel.

- Doktor úr, úgy érzem, hogy engem semmibe vesznek - mondja a beteg a pszichiáternek.
    - Nagyszerű. Kérem a következőt.

A dadogos elmegy az orvoshoz es mondja neki:
    - Ké-ké-ké-rem gyo-gyo-gyít-t-t-so-son ki-ki a
    da-da-da-doga-gás-s-somból, me-me-mert
    ne-nem ill-l-l-lik ösz-ssze a munk-k-kám-m-mal.
    - És megis mivel foglalkozik?
    - Tu-tu-dja mi-mi-ko-kor be-be-terelem-m-m a csi-csi-csirke-ke-ket ki-ki jön kett-t-tő. E-e-rre azt mo-mondom, me-menjetek a PI-PI-PIcsába.
    E-e-rre ki-ki-jön-mind.

Szülészeten.
    - Gratulálok asszonyom, önnek gyönyörű kislánya született.
    - Pedig nekem azt mondták, fiam lesz!
    - A francba, már megint nem a köldökzsinórt vágtam el.

Két orvostanhallgató sétál az utcán. Megy előttük egy ember, aki nagyon húzza a lábát.
    - Szerintem bokasüllyedés. - mondja az egyik.
    - Szerintem meg csípőficam.
    - Kérdezzük meg! - mondja az egyik és oda megy az emberhez.
    - Elnézést! A barátom azt mondja, hogy magának csípőficama van. Én azt mondom, hogy bokasüllyedés. Megmondaná melyikünknek van igaza?
    - Hát a barátja téved, ment nincs csípőficamom. De maga is téved, mert bokasüllyedésem sincs. De én tévedtem a legnagyobbat, mert azt hittem, hogy fingani fogok és közben beszartam.

Döcög az öreg székely a lovaskocsijával az országúton. Meglát az út mellett egy csinos, fiatal lányt stoppolni. Megáll, felveszi. Megkérdi:
    - Merre mész leányom?
    - Csíkszeredára.
    Mennek egy fél órát, megkérdi az öreg:
    - Oszt mi lesz a neve a kis góbénak, ha megszületik?
    - Dehát nem is vagyok terhes, bátyja!
    - Nem is vagyunk még Csíkszeredán!

Az öreg székely, meg a fia mennek az erdőben, egyszer csak megszólal a fiú:
    - Na Isten vele édesapám!
    - Mi van fiam, már mész?
    - Nem csak dől magára a fa!

Székely a fiával fekszenek a sátorban.
    - Te maszturbálsz édes fiam - kérdi a székely az éjszaka közepén.
    - Bevallom édesapám, hogy én.
    - Na és jutottál e valamire?
    - Bevallom édesapám, hogy nem.
    - Na akkor talán próbáld meg a sajátoddal.

- Mi van a macska fején?
    - ???
    - Cirmos cica haj.

- Mi az, ami holtában is percenként 4-5-öt fordul?
    - ???
    - Grill csirke...

- Mit mond a hülyegyerek az apjának?
    - ???
    - Anyu.

- Mi a különbség a román kurva és a pizza között?
    - ???
    - A pizzát kérheted gomba nélkül is.

- Megy a rendőr fia az erdőben és sír. Miért?
    - ???
    - Mert a sok tuskó között nem találja az apját.

- Miért nem adnak a királyoknak soha öt almát?
    - ???
    - Mert a szokás hat alma...

- Mi a Tina magazin férfi megfelelője?
    - ???
    - Töcs.

- Mi az abszolút lehetetlen?
    - ???
    - Hímvesszőből kosarat fonni.
    - És mi van, ha mégis sikerül?
    - ???
    - Lesz egy fasza kosarad...

- Mi az kicsi, zöld, és 300-zal veszi a kanyarokat?
    - ???
    - Leveli béka a turmixgében!

- Mi az? Szőke nő kezében egy köteg szalmaszál?
    - ???
    - Külső memóriaegység!