• kvp
    #8
    "elegen vagyunk már"

    Mar ahol, peldaul Magyarorszagon az atlag gyerekszam 1.3 minden ket felnottre. Es ebben az atlagban benne van az is ahol 8-10 gyerek jut egy parra. Arrol nem beszelve, hogy az egyik szelso esetben 14-16 eves az elso szules atlaga, a masik csoportban pedig 25-30, tehat a reprodukcios frekvencia is mas. Ezek utan a lakossag tobbsegenek a reprodukcios aranya valahol az 1-0.9 korul van. Ez nagyon gyors fogyast jelent. (generacionkent megfelezodik a lakossag) Japanban ez a szam kb. 1.4, tehat a tobbsegi lakossag aranyat nezve sokkal rosszabbul allunk mint ok, csak itt alacsonyabb a varhato eletkor tehat nem tunik annyira fel a gyorsulo fogyas.

    A norveg esetrol pedig csak annyit lehet mondani, hogy orultek akadnak mindenhol, meg egy viszonylag bekes orszagban is. Ezen orultek jellemzoje, hogy latnak egy problemat (neha meg jol is), amire adnak egy katasztrofalisan rossz valaszt ami minden epeszu logikat nelkuloz.

    Ehhez kepest az internet megfigyelese semmit sem er, mert szinte az osszes ilyen elkoveto a londoni merenyloktol a mostani esetig kepes lenne megfelelni a normal polgar kepenek, tehat a korabbi internetes viselkedesukbol nem igazan lehet a kesobbi tetteikre kovetkeztetni. Aki a neten gyanus az nem biztos, hogy a valosagban is az, viszont aki nem gyanus az attol meg lehet orult.