• teddybear
    #142
    Szóval elismered, utálod az USA-t, ezért akármit csinálnak, neked nem lesz jó. Olyan ez mint a zsidógyűlölet. Értelme nincs, de mégis csináljátok. Aztán mind az USA, mind pedig a zsidók tesznek rátok. Még az a jó, hogy te nem tudsz hadat üzenni a nemszeretemeknek.

    Mondjuk a hozzád hasonlók akkor amikor az "szegény irakiak" lerohanták Kuvaitot, és megpróbálták elvenni a kőolajukat, nem az irakiakat szidtátok, hanem az USA-t Mert beavatkozott, amikor a kuvaiti sejk erre kérte az amerikaiakat.

    A gazdasági fejtegetéseid meg röhejesek. Egy átlag amerikai arányaiban sokkal kevesebb adót fizet, mint egy átlag magyar. Annak a pénznek, amit egy cég fizetésként elkülönít mi mindössze 40-50%-át kapjuk kézhez, és még ennek egy része is elmegy különböző adókra. Áfa, jövedéki adó,stb. Az amerikaiaknál kb. a 60%-ot kapják kézhez, vagy még többet. Ami azt illeti, én inkább az amerikai modell szeretném itthon is. De az hogy én mit szeretnék, épp úgy nem számít, mint a te óhajod.

    "Azért azon el lehet gondolkozni, hogy 1 USD=1 EUR, meg 1 liter benzin az EU-ban=1 gallon benzin az usában az hol lehetne igaz, piaci alapon."

    Sorban tehát:

    1 EUR nem egyenlő 1 USD. Az arány változó ugyan, de egy euró olyan 1,15-1,5 dollárt ér többnyire.

    Ami pedig a benzin árát illeti, az országonként eltérő. Amerikában olcsóbb mint Európában, de sokkal drágább mint például Szaúd-Arábiában ahol literenként olyan 30 forint körül van literenként, a víz is drágább ott. Európában sokkal több adót tesznek a benzin árához, mint Amerikában. Ennyi.


    "A háborúknak meg akkor lesz köze az egészhez, ha megnézed hogy az USA GDPjének hány százalékáért felelnek a hadiipari cégek, mert ugye ez esetben a vevő - a leigázott országok - nem befolyásolhatják azt, hogy egy beléjük lőtt rakéta mennyibe került. Az is elég vicces, hogy 1 halott nigga bakáért - akivel otthon max a börtönt töltenék - cirka 1 millió USD kártérítést fizettetnek a leigázott országokkal, egy véletlenül lelőtt gyerekért meg jó ha 1000 USD kártérítést fizetnek."

    A fegyvert az amerikai cégek kevés kivétellel épp úgy árulják mindenkinek, mint az európaiak, az oroszok, vagy a kínaiak, mint akárki más ezen a piacon.

    A kártérítési elméleted meg egészen új, még sohasem hallottam ilyesmiről, viszont tényleg jó. Kabaréba illik.