• Piel
    Az izzószálat ha nem hevítjük túlzottan, megfelelő a vastagsága és a körülötte lévő gáztöltés akkor az sokáig izzó szálat eredményezhet. Nem egy hatalmas teljesítménye volt ennek a 100 éves izzónak, ami jelenleg, állítólag már csak 5 watt. A mostani termékek (és nem csak az izzókról beszélek,) kifejezetten úgy vannak legyártva, hogy ne érje meg a vásárlónak. Régóta vásárolok energiatakarékos izzókat, mert hittem ebben a zöldségben, de jó néhányat kidobtam, és nem csak az olcsó akciós vacakot vettem meg. Biztos vagyok benne, hogy öregapám tanyáján még világít néhány azon izzók közül amiket a villamosítás után tekertek be a foglalatokba. Az akkori Tungsram izzók még nem voltak fertőzöttek a hatalmas teljesítmény és rövid élettartam vírusával.
    De ha minden használati tárgyunkat kidobáljuk idő előtt, mert programozottan elromlik akkor ez mitől környezetbarát??? A hagyományos izzó csak a forrasztáshoz használt ónt és a izzószálhoz használt wolframot tartalmazza ami veszélyes lehet a környezetre. Ehhez képest az új fényforrások egy egész sor nehezen visszanyerhető nehézfémet tartalmaznak. Akkor most mitől lesz zöld a technológia? A megtakarított energiát felhasználjuk a megsemmisítéshez? He?