• DontKillMe
    "milyen érdekes, hogy az iskolálban is csak az MS-t tanítják"
    -Mondod te. Melyik iskolában?:))) Kérdezz meg pls egy egyetemistát. Ne beszéljünk középszintű oktatásról, mert az nálunk nem nevezhető oktatásnak. És mivel az a szint nem az a szint, ami egy informatikusnak elég, ezért nem igaz az állításod. Informatikai szakon nem csak MS specifikus oktatás zajlik. Bárhol rákereshetsz tematikára. Nem kötelező MS terméket használni. Nekem sem tetszik, ami itt zajlik, de amíg százalékosan ekkora differencia van desktop környezetben MS vs. nem MS termékek közt, addig nem lehet mit tenni, a hegemóniát nem lehet megtörni. Nem mellesleg a legtöbb játékot rá lehet bírni más környezetben való futtatásra. Ha nem is natívan. Sok játékot eleve úgy adnak ki, hogy MS és MAC alatt is futtatható, natívan. Nekem is van ilyen játékom, két lemez van a dobozban. Egyik MS-re, másik MAC-re. Érdemes felkeresni linuxosoknak a playonlinux oldalát. Sok hasznos leírás van, ami megkönnyíti a játékok feltelepítését és futtatását Linux alatt. Ha meg végképp nem bírsz vele, ott a konzol, olcsóbb, mint a PC és nincs ilyen gondod. De lássuk be, hogy itt a legtöbb embernek nem az a 25 ezer ft fáj, amit ki kellene adni egy legal OS-re OEM kiszerben..:)). Hanem a többi, amit szintén ki kellene pattintani a legal szoftokra, gammákra. Erre írtam, hogy nem kötelező. Játékon kívül minden másra PC-n ott a linux, játékra meg venni kell egy konzolt. Ennyi. A többi csak hiszti. Ha nem telik, hát nem telik. Nekem sem, nem is játszom. Játszom azzal, ami ingyen van. Vagy megveszem gyűjtögetve, akár hónapok alatt csak egy játékot és csalások nélkül játszom vele, játéktól függően akár hónapokig. Sokkal jobban meg fogod becsülni hidd el, ha pénzedbe kerül valami, mintha nem..:). Aztán meg nem muszáj megvenni mindig a legújabb játékokat. Vársz pár hónapot és máris budget kategóriában megvehető. Mindjárt nem 12 ezer, hanem csak 2. A Crysis 1, WH, Wars akcióban all in nem volt 2 ezer. Én ráérek. Nekem egy játék egy év után is új lesz..:). Meg kettő után is.