Kártérítést kell fizetni a használt szoftverek után?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2. Olyan gépek.............."
Annyira nem elvadult otlet, egyebkent 😊 Bar ez teljesen masrol szol, ez az otlet mar eszebe jutott masnak is (hogy pl. x idonkent kotelezo legyen uj mosogepet venned, de aztan inkabb maradtak a hamar elromlo cuccoknal, meg a marketing nephulyito erejenel)
http://www.youtube.com/watch?v=UmatL75dO3c
Az autókat nem szabad szabadon átalakítani, fõleg chip-pelni! Az autóban a motor teljesítményét, a féket, a futómûvet csak hatósági engedéllyel lehet módosítani, mert ez típus módosításnak minõsül! Ha módosítod, hatósági engedély nélkül nem vehetsz részt a forgalomban. Igaz nem a gyártó, hanem a törvény védi az autó mûszaki módosítását. Tehát ez nem hiszem, hogy ide vágó téma lenne.
Vissza a témához. Réges-régen vásároltam én is a gépemre XP Home operációs rendszert OEM verzióst. A felhasználói feltételek között csak annyi szerepelt, hogy csak ugyanarra a gépre telepíthetõ. Gondoltam, hogy így tiszta rendszerrel könnyebb lesz. Azután jött a fekete leves. A rendszer új volt, de a videó kártya driver-e miatt összedõlt 1 hónap alatt. Újrahúztam, majd megint összedõlt. A negyedik alkalommal már nem engedte a saját rendszeremet aktiválni! Felhívtam az ügyfélszolgálatot, kb. 20 perc várakozás után sikerült is beszélni az ügyfélszolgálattal. Nagyon kedvesen közölték, hogy 1 év alatt csak háromszor aktiválhatom az általam vásárolt operációs rendszert. Na tessék! És még én voltam a jópofa, hogy vettem, és nem loptam tõlük egy rendszert! Igaz a driver probléma megoldódott, de erre nem számítottam! Ezek után én is csak azt vásárolok meg ami nagyon szükséges... A többi meg nem is érdekel. Nem játszok, ezért nem meglepõ, hogy a win mellé felkerült egy Ubuntu is. Igaz eleinte azzal is voltak driver problémák, de nem kellett õket felhívnom, hogy nem enged aktiválni... Én azt mondom, hogy érdekelne a kedves bíró úr számítógépe, esetleg lehet, hogy azon is van egy-két olyan program, aminek a származását õ sem tudja igazolni... Szerintem.
Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az o szintjükre, és legyoznek a rutinjukkal.
sodorj meg,pödörj meg
szándékosan kötözködsz, vagy szerinted mindenki akkora idióta mint te? ne nyilvánvaló dolgokra építsd az érveidet
közép és általános iskola nem oktatás
akkor mi a fityfene?
íhy van, ott a konzol
nem kell külön oprendszert megvennem, adják a géphez
ez konzoljáték nem 25k
többivel egyetértek
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
-Mondod te. Melyik iskolában?😊)) Kérdezz meg pls egy egyetemistát. Ne beszéljünk középszintû oktatásról, mert az nálunk nem nevezhetõ oktatásnak. És mivel az a szint nem az a szint, ami egy informatikusnak elég, ezért nem igaz az állításod. Informatikai szakon nem csak MS specifikus oktatás zajlik. Bárhol rákereshetsz tematikára. Nem kötelezõ MS terméket használni. Nekem sem tetszik, ami itt zajlik, de amíg százalékosan ekkora differencia van desktop környezetben MS vs. nem MS termékek közt, addig nem lehet mit tenni, a hegemóniát nem lehet megtörni. Nem mellesleg a legtöbb játékot rá lehet bírni más környezetben való futtatásra. Ha nem is natívan. Sok játékot eleve úgy adnak ki, hogy MS és MAC alatt is futtatható, natívan. Nekem is van ilyen játékom, két lemez van a dobozban. Egyik MS-re, másik MAC-re. Érdemes felkeresni linuxosoknak a playonlinux oldalát. Sok hasznos leírás van, ami megkönnyíti a játékok feltelepítését és futtatását Linux alatt. Ha meg végképp nem bírsz vele, ott a konzol, olcsóbb, mint a PC és nincs ilyen gondod. De lássuk be, hogy itt a legtöbb embernek nem az a 25 ezer ft fáj, amit ki kellene adni egy legal OS-re OEM kiszerben..😊). Hanem a többi, amit szintén ki kellene pattintani a legal szoftokra, gammákra. Erre írtam, hogy nem kötelezõ. Játékon kívül minden másra PC-n ott a linux, játékra meg venni kell egy konzolt. Ennyi. A többi csak hiszti. Ha nem telik, hát nem telik. Nekem sem, nem is játszom. Játszom azzal, ami ingyen van. Vagy megveszem gyûjtögetve, akár hónapok alatt csak egy játékot és csalások nélkül játszom vele, játéktól függõen akár hónapokig. Sokkal jobban meg fogod becsülni hidd el, ha pénzedbe kerül valami, mintha nem..😊. Aztán meg nem muszáj megvenni mindig a legújabb játékokat. Vársz pár hónapot és máris budget kategóriában megvehetõ. Mindjárt nem 12 ezer, hanem csak 2. A Crysis 1, WH, Wars akcióban all in nem volt 2 ezer. Én ráérek. Nekem egy játék egy év után is új lesz..😊. Meg kettõ után is.
milyen érdkes, hogy az iskolálban is csak az MS-t tanítják
utána meg azt mondod ha nem tetszik ne hazsnáld
csakhogy pl. pc+játék esetén rá vagyok kényszerítve hogy az MS termékét hazsnáljam, holott nem akarom
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
ami teljesen logikus is
miért kelleen jótállást adni arra, amit te átalakítottál. azárt vállaljon valaki büntetõjogi felelõsséget mert te valamit berhelés közben elcsezsel?
jogod van átalakítani
a jótállás még jó hogy arra vonatkozik amit õk tettek bele és ahogy beletették
de ha átlakítod a kocsidat senki nem fog bíróság elé állítani, sõt az átalakított kocsit még el is adhatod
akkor talán a magyar jogszabályokat is tanulmányozd, ugyanis Mo-n azok érvényesek, te aztán azt írsz az EULA-ba amit akarsz, a törvényeket szerzõdéssel nem írhatod felül
arról nem beszélve, hogyha az EULA nem magyar nyelvû, szintén nem érvényes
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Amúgy a szoftver az nem termék, hanem szolgáltatásként vehetõ meg, egyébként szellemi termék. Akinek nem tetszik, ne vegye meg, és kész.
nagyjából semmit."
Megint egy okos "jogi szakértõ". Talán olvass után, megkönnyítem a dolgodat, pont témába is vág (feltéve ha tudsz ánglius nyelven):
http://arstechnica.com/tech-policy/news/2010/09/the-end-of-used-major-ruling-upholds-tough-software-licenses.ars
Magyarul: EULA érvényes, nincs jogod továbbadni a szoftvert, ha az EULA kifejezetten jelzi, hogy licenszeled és a licensz nem átruházható. (Vernor v. Autodesk, US Court of Appeals for the Ninth Circuit).
nagyjából semmit
egyébként: mondjuk rühellem az MS-t
de megveszek vmilyen játékot PC-re, amihez Win7 kell, anélkül nem fut
no már emiatt is perelhetõ a játékprogram kiadója, az MS-rõl nem beszélve
ennek analógiájára mindenki mostantól maga vegye a kajáját
de érdekes, hogy aladjatod, átépítheted, sõt még felelõsséget is válallanak érte, hogy mûködik
milyen érdekes, ha megveszel egy könyvet el és kölcsön is adhatod, pedig hányan és mennyit dolgoztak rajta, és az érveid itt aztán végleg sántítanak, mert ha megvettem egy könyvet, attól még nem kezdem sajátként árulni
bõven megérne egy pert az EULA is
még egy ideig a szoftveresek ellesznek, de amiért õk pénzt kérnek az nem egy termék. nincs jótállás, nem ruházható át, stb
persze diktátumokat ki lehet találni, csak ez nem fog örökké tartani
komolyan, ekkora gecik még a lemezkiadók sincsenek
mi az, hogy nem adhatom el, nem vehetek használtan szoftvert, szoftbver használati jogot? olyan ez mintha nem adhatnék el semmit sem hazsnáltan, könyvet, dvd-t, hanglemezet, mindenbõl mindenkinek újat kell vennie
A témához hozzászólva. undorítónak tartom az eljárást, és fõleg azt, ahogyan a tõkéseket védi a törvény.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
A Microsoftnál mûködik az OEM és a sima licenszelés. Az OEM ugyebár jóval olcsóbb, de nem lehet áttelepíteni, és csak a megvásárolt gépen lehet használni, áttelepíteni nem. A sima licensszel ellenben lehetséges az áttelepítés, mert azt nem géphez, hanem vásárlóhoz kötik.
Csak éppen mindenki ráizgul az OEM licenszre, mert úgy csak 50K egy Office, nem 150K. Aztán meg azt hiszi, hogy azt már égre-földre bárhova telepítheti, eladhatja, stb. Meg lehet nézni, hogy a Vatera tele van OEM szoftverek eladásával.
(2 jogtiszta szoftver van a gépemen, a Team Fortress 2 (mert ingyenes höhö) és a Bf: Bad Company 2 )
Az én felfogásom szerint a mindenkori kormány feladata volna az érdekeinket képviselni ez ügyben is. Nagyon nem teszik, sõt.... (nem csak Magyarországot értem ezalatt)
A szegény programozók, zenészek meg egyéb mûvészek sajnáltatását, és az õ mindenkiknél elõbbre való munkahelyeik fontosságát pedig már nagyon unom, és nem érdekel senkit szerintem.
Csak szerintem kb azt nem értjük, hogy ha már az erdedi kikiricsnek is van jogi képviselõje, aki ha azt mondja hogy ezen a dombon nem épülhet radarállomás, akkor nem épül, akkor a szoftvercégeknek miért nincs ellenpontja, aki azt mondhatja, hogy márpedig van olyan hogy használt szoftver eladás, és ha nem tetszik az MS-nek, akkor elhúzhat balra.
GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7