• wraithLord
    #176
    Az "időutazásnak" van egy meghatározása. Érdekes lenne, ha a szavakhoz tetszőleges jelentést lehetne társítani. Márpedig sokan azt hiszik, és ezért valóban "érdekes" is. X)

    "Time travel is the concept of moving between different points in time in a manner analogous to moving between different points in space, either sending objects (or in some cases just information) backwards in time to some moment before the present, or sending objects forward from the present to the future without the need to experience the intervening period (at least not at the normal rate)."

    Az, hogy "tellik" az idő, nem időutazás. Végül is nincs olyan, hogy 'idő', hanem a környezet (és mi magunk) különböző fizikai, kémiai, fizikai-kémiai, biológiai stb. folyamatok hatására állandóan változik.
    Pl. az időt értelmezhetjük termodinamikailag egy adott rendszer entrópiájának növekedésével. Az "élő" rendszerek entrópiája is csak "látszólag" csökken, az összentrópia mindig növekszik.

    Igazából azt sem értem, hogy hogy lehet valamit megfordítani/befolyásolni, amit csak közvetve lehet észlelni, amúgy nem is létezik. Ahány tudomány, annyiféleképpen lehet megközelíteni és magyarázni. Csak egy idealizált dolog, ami az órákban "materializálódik". :) Csak nekünk van rá szükségünk, hogy tudjuk, mennyi idő telt el valamihez képest, mert ahhoz igazítjuk az életünket. Amúgy az univerzum leszarja, hogy mennyi az idő. X)

    De nem is az én dolgom érteni. :D Bár gondolom itt a koncepciómmal van a gond...:)