• Molnibalage
    Én úgy tudom, hogy még jelentős túlerőben is fel tudta venni a harcot a szövetséges vadászgépekkel.

Nem. A vadászokkal való összecsapást a kezdeti negatív tapasztalatok után szigorúan kerülték. A gép feladata az volt, hogy átvágjon a kísérővadászokon és a bombázókat lője le. A védekezés ellen az volt, hogy 30-50 vadász megpróbálta elvágni az útját, de mivel cirka 100-150 km/h-val lassabbak voltak, ez elég nehéz volt...

A korlátozott mozgékonyságát ellensúlyozta a jóval nagyobb sebessége.

Ennek a mondtanak nincs értelme. A sebesség a mozgékonyság része is. A sebességet és a fordulóharcra való alkalmasságot ne keverjük össsze.

A műszaki megbízhatóság pedig mindig az aktuális HI-TECH Achilles-sarka volt/lesz(?). A tigris 2-nek is csapnivaló volt a megbízhatósága(, bár nem ennyire.)

Téves. A gyermekbetegségekkel küzdő első generációs F-15/F-16 hajtóművei is megbízhatóbbak voltak, mint az akkori F-4E Phantom II hajtóműve. A mai repülőgépfedélzeti rendszerek megbízhatóságe szó szerint nagyságrendileg jobb, mint a régieké. a hajtóművek fajlagos teljesítménye cirka 3-szorosa az 50 évvel ezelőttinek, az élettartam mégis 6-8-szoros. Mondjuk az áruk is más dimezió, de a működési tartomány és megbízhatóságuk is.