• Madve
    #47
    "Kedves Nokia fanok:
    1) A Symbian soha nem jön vissza, mivel a Nokia hivatalosan bejelentette, hogy nem támogatja X időn belül
    2) Meego. A Nokia ezt a platformot sem támogatja már, nem lesz több Nokiás Meego telefon. Az Intel be is rágott, lehet, hogy majd ők fejlesztik tovább a platformot..

    Egy kis google soha nem árt, de elég elolvasni az sg.hu régebbi cikkeit a témában"

    1, Symbian még el sem ment, továbbra is fejlesztik, idén még két nagyobb frissítés várható, és valóban lesznek még rá kisebb frissítések/hibajavítások évekig, de tényleg lassan nyugdíjazni fogják.
    2, Meego téma bonyolultabb ennél, maradjunk annyiban, hogy elop nem támogatja, mert az nem áll a microsoft érdekében. Ugyanakkor az intel, és még van mögötte pár nagyobb név valóban tovább viszi, de találkozni fogtok vele netbookokon, okos tévéken, kocsikban, és a már érdeklődő ázsiai gyártók telefonjain. A poén benne az, hogy miután támogatja a QT-s programokat (symbian, meego, és a jövőbeli wp-s alkalmazások egyik "platformja"), képes futtatni az androidos alkalmazásokat, és mivel teljes linuxról beszélünk csomagkezelővel futtatja a .deb csomagokat, és forrásból is lehet forgatni rá, minimális portolással (portok már készülnek) gyakorlatilag a natív symbianos és ios alkalmazáson kívül mindent elfuttat, tehát aki ezt választja ő lesz az az egy, aki mindent visz. :)

    Google neked sem árt...