grobs#10
Jailbreake. Jail - börtön.
Nálunk céges telefonnak IPhone4 és Desire lett kiosztva. Android nekem jobban tetszik, mert a google szolgáltatások push üzeneteket küldenek, az alap szoftverek jobbak, okosabbak.
Amiben az iphone jobb az a játék. Android-ra kevesebb mint 10 játékom volt, és azokkal se játszottam, inkább híreket olvastam. IPhone-ra állandóan fent van ~30-40 játék és nem ritka, hogy játszok. Rengeteg az igényes, _ingyenes_ játék. Plusz alkalmazást is többet telepítettem iphone-ra mint android-ra, de azért mert az android alap szoftverei kielégítőek voltak, az iphone alap szoftverei meg buták mint a tök.
Ettől függetlenül (vagy ezzel együtt) az iphone4 jelenleg a legjobb minőségű telefon jailbreake nélkül is (pedig én Desire HD-t választanék). A cikkben említett 3GS pedig nem sokban marad el tőle. Volt egy időszak az IOS4-nél amikor az 3-as sorozat használhatatlanul lassú lett. De ez már megszűnt.
Az ára csak nálunk horror. A túlparton 100 USD körül van normális tarifával, de odaát egy 200 USD-s számla sem vág földhöz senkit (aki dolgozik). Úgyhogy igenis a tudása, egyszerű kezelhetősége miatt veszik.