• asgh
    #7
    "A hozzászólásod meglehetősen egyoldalú és MS ellenes."

    Attól mert, szemmel láthatólag neked ez érzelmi kérdés, nekem még nem feltétlenül az, próbálom a saját szempontjaim alapján elemezni a helyzetet. Ha fel tudsz sorolni ellenérveket, akkor rajta, de indulatokkal nincs értelme operálni.

    "A Windows nem az MS erőfölény miatt terjedt el, hanem egész egyszerűen azért mert nem volt egyetlen olyan rendszer sem, ami csak megközelítette volna a Windows kezelhetőségét."

    Ez konkrétan nem igaz. Amikor a windows még csak a 3.0 korszakban volt, az OS2 már fényévekkel előrébb tartott és olyan technológiai megoldásai voltak, amik csak kb. 4 évre rá jelentek meg a windows NT-ben. Az más kérdés, hogy az MS a PC gyártókra erőltetett szerződésekkel ellehetetlenítette az OS2 (és más alternatívák, mint pl. BeOS, NexT, stb.) terjedését.

    "A tábla PC-k piacán erős verseny van, ez örvendetes, de a MS keményen ott lesz mert a Windows 8 egy igen kemény vetélytársa bármelyik másik platformnak, igen az Androidnak is!"

    Majd ha megjelenik, akkor kiderül. A windows 7 phone megjelenését is iPhone temetéssel ünnepelték a Microsoftnál és csúnya beégés lett belőle, és ha az MS nem kezd szokásához híven piaci manőverezésbe a Nokiával, már ki is pusztult volna.

    Ami a tábla piac bővülését illeti: igen, nagy valószínűséggel bővülni fog, de - véleményem szerint - az MS nem lesz komolyan jelen ebben a bővülésben és a későbbiekben sem várható, hogy nagyobb szeletet tud majd kihasítani belőle. A táblák ugyanis önálló gazdasági ökoszisztémát alkotnak (hardver-os-alkalmazásbolt és tartalomszolgáltatás egy rendszerbe integrálódik) és nem lehet egy-egy megoldást a kompatibilitási kényszerrel visszaélve ráerőltetni az piacra.