• asgh
    #1
    A Microsoft próbálja úszva utolérni a lekésett hajót.
    Az MS fő tevékenysége ugyanis eddig sem az oprendszer fejlesztés volt, hanem amolyan iparági szabványhivatalként működött: a piaci erőfölényével rá tudta erőltetni az iparra a szabványait, míg a szabványai révén fenn tudta tartani a piaci erőfölényét.
    Ez a rendszer bicsaklott meg az okostelefonok és a táblák térhódításával, ott ugyanis a kezdeti időkben egyáltalán nem volt MS alternatíva, így valódi, többszereplős piaci verseny alakult ki, és most már hiába jön az MS, hogy de a windows 8 tábla kompatibilis lesz a windows 8 desktoppal, az átlagfelhasználót nem fogja érdekelni, amíg az olcsóbb, kényelmesebb, szebb oprendszerrel működő táblákon tud emailezni, facebookozni, ebookot olvasni, filmet nézni, stb.
    Minden bizonnyal lesz majd az windows 8 tábláknak egy jól körülhatárolt piaci szegmense, kb. a nagyvállalati felhasználók körében, ahol fontos, hogy ugyanaz az office fusson a managerek tábláin, mint a többi munkatárs desktopján, meg hogy a tábla jól tudjon kommunikálni a céges hálózattal, de szvsz lassan vége annak az időknek, amikor az MS határozza meg, hogy a IT iparág milyen irányba haladjon.