Milyen tapasztalataid vannak a külföldi munkaközvetítő cégekkel kapcsolatban?
-
Én szállodában nyomtam Londonban 5 éve. Cumberland Hotel, a Hyde Park észak-keleti részénél. Nem volt szar meló, annyit azért bőven fizetnek hogy meglegyen mindened. Lengyelek tényleg sokan vannak, főleg a szállodaiparban, illetve úgy általában a vendéglátásban.
Könnyen felvettek, bár azért annyi előnyöm volt, hogy félig ír vagyok, és majdnem anyanyelvi szinten beszélek angolul. Lehetett volna jobb melóm is ha kicsit várok még, de kevés pénzem volt, úgyhogy nem tudtam várni. Ha csinálsz egy fasza CV-t, felrakod a Gumtree-re, biztosan keresni fognak normálisabb ajánlatokkal is. Én 6 helyen voltam interjún 3 hét alatt.
Ha abból indulok ki, hogy itthon 200 helyre küldesz önéletrajzot hogy behívjanak pár interjúra, amelyeken általában kiderül hogy vagy ügynöki munka vagy telesales vagy az a szájbaba***** Zepter, akkor ez nem is rossz arány.
Viszont pár éve megtaláltam itthon a számításomat, és biztos, hogy én ebben a kurva életben soha többet nem fogok itthon bejelentett melóhelyen éhbérért szopni.