Euwork
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez az ország egy komplett élõ rémálom országa. Legalább is én így gondolom.
Ha valakinek bejön a drogos, kurvázós, netezõs, tévét bámuló élet, az élvezze továbbra is. Poén, hogy a legtöbben csak a pénz miatt mennek ki. Mondjuk fontos dolog is... De én ettõl azért többet várnék. Milyen alternatív lehetõség van pl. Ausztráliához?
http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.
Már a jövőm sem a régi!
Már a jövőm sem a régi!
Armin & Ayu fan
Nem azért túlórázok, mert olyan sok szabadidõm van, és nem tudom mivel kitölteni, hanem mert az alapbérembõl lehetetlen elfogadható színvonalon megélni. Én még fiatal vagyok, elég szívós, de mi van a többgyermekes családokkal? Egyre nagyobb a káosz!:/
Már a jövőm sem a régi!
Armin & Ayu fan
Ami pedig a lehúzást illeti, egyetértek. Pont tegnap néztem a fizetési papírom, ilyen olyan amolyan adó, és már a fizetésem fele nincs is meg.
Egyelõre nézegetek állásokat, félreteszek a fizetésembõl amennyit tudok, aztán ha minden ok, megyek ki.
Valaki esetleg nem tud valami statisztikát, a legkeresettebb munkaerõkrõl, elsõsorban angol területeken? -kíváncsi vagyok.
Már a jövőm sem a régi!
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Már a jövőm sem a régi!
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Már a jövőm sem a régi!
amúgy meg úgy mintha itthon keresnél melót, keresgélj neten állások után, küld be a cv-d ezer helyre és majd lesz valami 😄
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Mindenképpen ebben a szférában akarok maradni - pláne hogy a vendéglátó ipartól hányingert kapok 😄 Tudom, hogy nem egyszerû, de van ötletetek, hogy mégis hogyan kezdjek neki?
Szeretem a cicákat
Könnyen felvettek, bár azért annyi elõnyöm volt, hogy félig ír vagyok, és majdnem anyanyelvi szinten beszélek angolul. Lehetett volna jobb melóm is ha kicsit várok még, de kevés pénzem volt, úgyhogy nem tudtam várni. Ha csinálsz egy fasza CV-t, felrakod a Gumtree-re, biztosan keresni fognak normálisabb ajánlatokkal is. Én 6 helyen voltam interjún 3 hét alatt.
Ha abból indulok ki, hogy itthon 200 helyre küldesz önéletrajzot hogy behívjanak pár interjúra, amelyeken általában kiderül hogy vagy ügynöki munka vagy telesales vagy az a szájbaba***** Zepter, akkor ez nem is rossz arány.
Viszont pár éve megtaláltam itthon a számításomat, és biztos, hogy én ebben a kurva életben soha többet nem fogok itthon bejelentett melóhelyen éhbérért szopni.
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Amugy mar annyira betoltottek az angol analfabeta lengyelek, litvanok ezeket az un. "unskilled" helyeket hogy egy min. angol-tudast mar elvarnak.
Munkakozvetitoket en hanyagolnam, ossze kell gyujteni egy kezdotoket az elso ket-harom honap tulelesehez es nekiallni munkat keresni.
Joval fontosabb a beszed helyett az ertes, hiszen rabszolganak szegodik az ember, nem politikusnak. Ha megerti valaki az utasitasokat az haromnegyed siker, a fonoke meg heppi.
Saor Alba
csak a sok csuszomaszoval kell megbaratkozni.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Infrastruktúra,idõjárás...részletkérdés
Másért minek? :/
Ausztráliához szerintem kell legalább 6-7 milla, hogy megkapjam a vízumot, meg legyen albérletem, annyi pénzt nehéz itthon összeszedni.
Vidék nem csak kevesebb pénzt kap, de kevesebb lehetõsége is van az ottaniaknak normális munkát találni. Budapest és vonzáskörzete az talán még megvan valahogy, mert Budapesten szeretik elhelyezni a nagy cégek központjaikat, így vannak jó lehetõségek.
Vidékrõl kitörni talán a legjobb terv, amit te is próbálsz, bár azt javaslom, hogy semmiképp se menjél Euro övezetbe, sõt én a helyedben Európát is hagynám.
Amúgy én annyit csináltam (szerintem) jól, hogy egyszerûen csak a multikra utaztam, kis cégnél még nem is dolgoztam.
@TothLaci: figyelj, ha szeretnél, akkor menjél, de nem hiszem hogy külföldieknek elõbb fognak munkát adni mint hazaiaknak. Amúgy van valami program most Ausztriában, oda most sok munkavállaló ment át. De a javaslatom: ne Euro övezet, lehetõleg ne is EU.
Armin & Ayu fan
Örülök,ha te tályékozott vagy. Ettõl eltekintve úgy gondolom, hogy az nem jelent semmit, hogy valaki aki pénzügyi területen dolgozik feltétlenül látja is az összefüggéseket, meg korrekten értékeli a tényeket...ezt tapasztalatból tudom. Közgazdászként végeztem, dolgoztam én is pénzügyi területen (is)...már csak a kollégákról/ismerõsökrõl is tudom, hogy az,hogy valaki pénzügyi szektorban dolgozik/"kontárkodik" nem jelent semmit. Pl. általában a lakossági bankárok (tisztelet a kivételnek) megtanulják azt az x darab terméket amivel õk foglalkoznak...és a rutinfeladatokat elsajátítják...de itt megáll a tudományuk...
Anyukám és nõvérem is pénzügyi területen vannak, apukám külföldön dolgozik. Voltam én is külföldön...ámbár nem dolgozni, de sok barátom kint él már egy ideje...így azért van némi elképzelésem meg információm arról, hogy mi a realitás.
Az viszont biztos, hogy akinek most olyan jó dolga van, mint neked, az nem látja olyan szarul a helyzetet mint sok más ember...aki tényleg önhibáján kívül nem tud kikecmeregni belõle. Pl. 1-2 jó barátom, aki itt ragadt ebben a szar kisvárosban...és hiába van diplomájuk dolgozhatnak 70ezerért egy gyárban...és nem azért mert nincs eszük, vagy nem pályáznak, hanem mert lófasz se sincs most.
Cégen belül jó példa: Barátom (szintén gyakornoki státusz, egy szinten dolgoztunk) épp e héten kezdett Londonban. Én ugyanezt a "játékot" februárban szeretném eljátszani.
Ja és van diplomám, van szakmai tapasztalatom és az említett fizetésnél többet keresek (+juttatások). A gazdasági helyzetre meg rálátok, pénzügyi területen dolgozom. Annyit tudok mondai, hogy munka van csak keresni kell, ja és ha mész ne euroövezetbe menj! (Nagy-Britannia jó hely, vagy Oroszország, Japán, Peru <<< itt épp ma találtam egy állást😄😄)
Armin & Ayu fan
<#eplus2>#eplus2><#eplus2>#eplus2>
Én is ezt tenném..mekkora poén lehet😄
Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..
ettõl függetlenül a többi igaz sajnos, nem véletlen akarok én is menekülni itthonról amint lehet :/