• NEXUS6
    #355
    Ja részesedést vesz az állam, de igazából nem élnek olyan szinten az ellenőrzés szigorításával, mint kéne, pedig ezzel már megtehetnék. Ennek ellenére a mai napig mennek a szerencsétlen hitelek és a hitelezés gyakorlata sem változott. A vége amúgy úgy is az lesz, hogy az állami részesedést elkótyavetyélik, a végeredmény pedig az, hogy kapott a bank egy tőkeinjekciót, amit nem kell visszafizetni.

    Vagy úgy gondolod, hogy előbb utóbb nekem visszamenőleg visszafizetik a megszüntetett 13. havi béremet az elmaradt fizuemelésekkel és a megnyirbált kafetériával együtt, amikor a bankok majd tejelnek a korábban kapott kisegítő hitelekért, meg pénzé teszik az állami részesedést?
    Én azért nem vagyok ilyen naiv.

    A helyzet lehet, hogy árnyaltabb, de a lényeg akkor is az, hogy adófizetőktől pénzt elvesz, odaad a bankoknak, akik meg találnak módot arra, hogy ne kelljen visszafizetni.

    A válságot követő években is a legtöbb magyar bank jelentős profitot realizált, miközben nekem, meg úgy nagyjából minden bérből/fizetésből élőnek olyan 10%-kal csökkent a jövedelme. Bocs de én az egyenletben csak ezt látom, nincs olyan nagy eszem, mint neked és ezért minden felesleges dologgal hajlamos vagyok egyszerűsíteni.