• remark #335
    szerintem az atomizált emberrel nem olyan világot akarnak építeni, ami mindenre képes, hanem olyat, amikor ennek az atomizált társadalomnak bármit el lehet adni!

De ez szerintem nem cél, hogy mindent eladjanak neki, hanem eszköz. Ha ez cél lenne, akkor az irányítók nagyobb degeneráltak, mint amilyennek gondolom őket.

És akkor megint csak jön az atomizált, talajtvesztett, improduktív, depis emberke.

Egy ilyen embert bármire fel lehet programozni. Ez a lényeg. Ha valakinek üres a feje, akkor bármivel meg lehet tölteni, még olyan dolgokkal is, melyek nyilvánvalóan szemben állnak a valósággal. Ezt jelenti a "bármit el lehet érni a társadalommal" tétel.
    Szerintem ami ma zajlik, az nem a végcél, hanem egy lépés a cél felé. Ez egy átmeneti állapot. A fejek kiüresítése folyik nyugaton is, keleten is. Ebből a szempontból nincs 2 vagy több tábor. Csak 1 van.

Ha a termelőeszközök olyan fejletté vállnak, hogy bizonyos fejlett termékek létrehozásához nem kellenek a tömegek, akkor a tömegektől megszabadulnak.

Nagy esély van arra, hogy ez így lesz ahogy írod. De a termelőeszközök fejlettségének kérdése csak része a problémának. Mert az elit is hús-vér gúnyát visel, aminek karbantartása más problémákat vet fel, mint egy kiszolgáló-géppark karbantartása. Ettől függetlenül a népesség radikális csökkentése elképzelhető alternatíva. "Céltalanul" és szabadon kóborló egyede a társadalomnak nem lehet, ahogy ma sem lehet.

Én csak remélni tudom, hogy végre eszükbe jut, hogy értelmes családpolitikát csináljanak.

Nem egészen értem, hogy mindezt miért tennék meg?

Ha van ember, akkor lesz elég katona is és az iszlámok bekaphatják. Mellesleg egy csomó gond megoldódna, nyugdíjasok helyzete, gazdaság bővülése a fogyasztás bővülése miatt, stb.

Én nem támogatok se fogyasztás, se háború alapú gazdaságot. Miért is tenném? Van rá okom?
    Úgyhogy én azt remélem hogy nem a hadsereg és a fogyasztás felfejlesztése lesz a cél. Remélem hogy nem lesznek képesek ezt véghezvinni a világban zajló változásoknak köszönhetően, vagy annak köszönhetően, hogy az elit tagjai között is vannak igaz emberek.

Ha a nyugat nem szakít az alapjaiban kizsákmányoló filozófiáján, akkor ez a filozófia megássa a sírját.

Ez kétségtelen. Azért én egyik "alternatívának" sem örülnék. A kínainak sem.