• wraithLord
    Amit mondasz azzal meg az a gond, hogy platóni filozófián alapul, aminek a lényege, hogy semmiben sem lehetsz biztos. Akkor viszont abban sem lehetsz biztos, hogy nem lehetsz biztos semmiben... Érted... :) Értelmetlen. Nem lehet alapja semminek...
    Ott van pl. a Matrix című film, aminek a gondolkodásmódja Platónon alapul. Én megmondom őszintén, nagyon utálom, amit sugallni akar (amit te is írtál). Hogy ha valamit elb*szok, ha nem vagyok sikeres, vagy valami nem jön össze, akkor azért nem én vagyok a felelős, nincs is hozzá semmi közöm, hanem a sors akarta így, Smith ügynök biztos valamit babrált a rendszerrel vagy egyszerűen csak hiba a mátrixban. Semmire nem jó, csak kibújni a felelősség, az emberi lét lényege(i) alól.
    Az Inception ezt meg csak tovább fokozza...

Ajánlom figyelmedbe Arisztotelészt, és azt a kis idézetet, amit minden kommentem alján olvasni lehet. :)

"Ezt azért nem mondanám ki ilyen kategorikusan." Igen, van aki azt hiszi, hogy az már eleve elég bizonyíték, hogy egyáltalán felmerült az emberekben a gondolata a dolognak...

noland: "a hit ugyanis nem képezi bizonyítás tárgyát"
    Igen, és pont ez a gondom vele. Így mi értelme van? (Lásd fentebb... :))
    Amint ismételhető tudományos kísérletekkel bizonyítani lehet belőle akármit is, máshogy fogok hozzá viszonyulni, ígérem. :)