Megtalálták az élesztõ sejtfiatalító génjét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De a mûvészetek is ilyenek, te egy géppé szeretnéd lefokozni az embert. Pedig pont az teszi azzá, ami megérthetetlen..
Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)
Ha nem lenne szabad akaratunk, akkor a tudatunkra sem lenne szükség.
Szerintem pont az öntudat a bizonyíték a szabad akarat létére.
Ott van pl. a Matrix címû film, aminek a gondolkodásmódja Platónon alapul. Én megmondom õszintén, nagyon utálom, amit sugallni akar (amit te is írtál). Hogy ha valamit elb*szok, ha nem vagyok sikeres, vagy valami nem jön össze, akkor azért nem én vagyok a felelõs, nincs is hozzá semmi közöm, hanem a sors akarta így, Smith ügynök biztos valamit babrált a rendszerrel vagy egyszerûen csak hiba a mátrixban. Semmire nem jó, csak kibújni a felelõsség, az emberi lét lényege(i) alól.
Az Inception ezt meg csak tovább fokozza...
Ajánlom figyelmedbe Arisztotelészt, és azt a kis idézetet, amit minden kommentem alján olvasni lehet. :)
"Ezt azért nem mondanám ki ilyen kategorikusan." Igen, van aki azt hiszi, hogy az már eleve elég bizonyíték, hogy egyáltalán felmerült az emberekben a gondolata a dolognak...<#hehe>#hehe>
noland: "a hit ugyanis nem képezi bizonyítás tárgyát"
Igen, és pont ez a gondom vele. Így mi értelme van? (Lásd fentebb... :))
Amint ismételhetõ tudományos kísérletekkel bizonyítani lehet belõle akármit is, máshogy fogok hozzá viszonyulni, ígérem. :)
Ez is biztos az evolúció terméke. <#vigyor2>#vigyor2><#nyes>#nyes><#vigyor2>#vigyor2>
"Mivel semmi sem utal arra, hogy van bármi is a halál után"
Ezt azért nem mondanám ki ilyen kategorikusan.
A tudatot szerintem téves szoftverként értelmezni, inkább lennne az alkatrész, mely bontóban végzi, jó esteben újra felhasználják, de attól még megmarad az értelme.
A szoftver pedig nem a hardver mûködésének eredménye, hanem a programozó tudatának, gondolkodásának..
Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)
Viszont sok minden utal rá, hogy nincs. Bizonyítani sajnos nem lehet, mint ahogy azt sem, hogy 50 km-es magasságban a Föld körül nem kering egy láthatatlan és detektálhatatlan gólyalábú viziló. :)
Az ember tudata/szelleme/lelke - nevezzük akárhogy - pedig egyszerûen eltûnik a testtel együtt. Pontosan ugyanolyan ez, mint a hardware és a software. Hardware nélkül software sincs, ugyanis a software az a hardver mûködésének az eredménye. Magyarul nincs is olyan, hogy software, csak elméleti felosztása egy rendszernek a könnyebb érthetõség végett.
Az ember tudata, "lelke" pedig a teste mûködésének az eredménye. Szûkebb értelemben az idegrendszere mûködésének eredménye.
Nem szeretek olyasmiben gondolkodni, ami nekünk tetszõ fantázián, elképzeléseken alapul... és semmiféle valóságalapja nincs.
Persze az együttérzés önmagában nem rossz dolog, csak tudni kell róla, hogy ez valójában a másik önsajnálatában való együttérzés.
Milyen társadalom lenne az ahol nem lenne együttérzés a halál és betegségek miatt?
A test elhasználódik, alkatrészei cserélhetõk. A test öregszik.
A szellem nem öregszik.
A test meghal, a szellem nem.
Ha minden törvényt betartasz, elveszted az élvezetet. \"Bob Marley\"
Es arra gondoltal-e, hogy akar igaza is lehet az altalad szemelyesen kiemelt illetonek, miszerint vazze, TENYLEG a jovo legnagyobb problemaja a tulnepesedes lesz, amit nem lehet nem figyelembe venni ill. lehet, de akkor rossz az egesz jovokep, medicinak ide vagy oda.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Mas-mas okbol eredoen is akar, de rengeteg ilyen ember van, sajnos Magyarorszagon is. Egyre tobb. :(
A kommentjeid tobbsegeben egyszeruen Magyarorszagot szidalmazod, alazod.
Europa kapuja nyitva all, mire varsz? 5 ev folyamatos munka utan felveheted az angol allampolgarsagot, aztan majd szidhatod azt.
De valojaban Csernus kene neked, minimum. ;)
A fogyasztói társadalom három alappillére: a reklám, a tervezett elavulás és a hitel
azért ajánlanám elolvasni Asimovtól legalább a robottörténeteket
és a ûrlakókról szóló regényeit.
Az a fickó zseniális volt, sokkal tovább gondolta ezeket az élthosszabbítós dolgokat évtizedekkel ezelõtt.
A fogyasztói társadalom három alappillére: a reklám, a tervezett elavulás és a hitel
Másrészt ettõl megint csak nagyon nagyon messze állunk még. Fõleg törvények miatt.
Persze ez még scifi, meg mátrix... de egyáltalán nem megvalósíthatatlan.
link
Hányban is volt ez az orosz kísérlet? (Azóta hol vagyunk már...)
Az általad említett probléma szerintem nem súlyos. A külvilág input és output, mint egy biorobot. A gerincvelõn keresztül kapcsolódunk rá gyakorlatilag. Nem más ez mint realitás: A nõ akinek robotkart ültettek be az eredeti helyére. Ideg-gép kapcsolat. Pár évtizeden belül, ha nem jönnek közbe komoly háborúk, megvalósítható ez. Életben tartó gépek pedig ma is léteznek. A külsõ ingereket mind lehet szimulálni, ez a szoftveres része. Gondolj bele, már ma agyhullámokkal lehet vezérelni dolgokat, ingereket felfogni, átalakítani stb. Ha az ideg-gép fizikailag van összeköttetésben sokszor hatékonyabb az egész folyamat.
Elõször csak implantátumok (mint a magyar professzor által is fejlesztett már 64 bites szürkeárnyalatosan látó vakoknak készült szem implantátum) Késõbb egyre több egységet lehet lecserélni, végül ha a test nagyrésze halott, egyszerûbb egy létfenntartó egységbe helyezni. (Mobil létfenntartó egység, pedig a robot test)
Volt szerencsém bepillantani pár ilyen bionikai kutatásba, és elképesztõ lehetõségek vannak benne.
A jelen élõk, pedig így tarthatnák velük a kapcsolatot tovább. Ha megnézzük a legtöbb haláleset a többi szerv megbetegedésébõl következik, az agy és gerincvelõ lecsupaszítva és mesterséges környezetben fenntartva, gyógyszerekkel, õssejtterápiával (vagy a cikkben említett génterápiával) és speciális tápanyagokkal tuningolva szerintem sokáig elélhet.
Ez realitás. Évtizedek múlva és a felsõ tízezernek. Ezért lesz egyre fontosabb a bionika, biomérnök tudomány. Ez lehet az évszázad nagy dobása.
80 év élet alatti tanulás alatt csak nagy vonalakban lehet a természetrõl valamiféle modellt felépíteni a tudatunkban, márpedig szerintem mégiscsak sokan vágyhatnak arra, hogy valami finomabb dolgot is megragadhassanak a természeti törvényekbõl. Nem tudjuk, hogy van-e végtelen sok és mély természeti törvény, de lehet akár az is, hogy úgy van.
Meg talán gazdaságilag is lehet majd egy olyan érdek a jövõben, hogy legyen lehetõség egy tudaton belül minél finomabb természetmodellt egybentartani (mert bizonyos mélységû kísérleteket és elméleteket csak így lehet megtervezni), akkor meg még gazdasági kényszer is lehet majd talán az öregedés lassítása vagy megszüntetése.
Már ha van egyáltalán olyan, hogy semmi...
a bunkó és a kretén gyökér közt van különbség. a bunkó beszól, a kretén gyökér meg úgy szól be, hogy tipikus magyar vagy. dögöljél meg!
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Hát pedig muszáj nekik, tekintve hogy a te hímivarsejtjeid nem voltak meg a nyolcadik generációs ükapád hímivarsejtjeiben, tehát valahogy teremnie kellett.
Majd kifejlesztik az uj csodaszert, es azzal fogjak tomni a nepet.
A nyugdijkorhatart pedig felemelik 600 evre.
:)
Mellesleg 4 másik helyen már olvastam a kutatásról szóló cikket és találd ki, hol reagáltak úgy rá pesszimistán hogy ez csak a túlnépesedés további elfajulásához lesz jó? Hát persze hogy csak a magyar sg.hu-n!
Azt meg nem fogom cáfolni, hogy én is tudok bunkó lenni, mert teljes mértékben igaz!
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?