• Lucy in the Sky
    #174
    Más megközelítésben.. az államadósság az, amikor az uralkodó a hűbéruraknak ajándékozza azokat a területeket, amiket a közeljövőben szándékozott birtokba venni. Mondván - amíg az aranybánya termel, addig nincs miért aggódni, fizetünk minden nyamvadt mocsárért, béke van, bőség van tesvírek; a probléma (aranybánya kifogyott) jó eséllyel a személyes felelősségrevonhatóságunk megszűnte után b.szik be úgy igazán, vagyis mi addigra már rég vidám, kissé kárörvendő kacajjal átléptünk az örök vadászmezőkre.
    És be is jött a rohadtaknak, nem egyszer, gyakorlatilag erről szól a történelem, ami egyébként kétségkívül unalmas lett volna felelőtlen ígérgetés nélkül. Őseink generációi hittek istenek irgalmában és haragjában, mennyországban, vért ontottak a világuralomért, egyenlőségért, szabadságért, demokráciáért - aztán kiderült hogy csak valami hülye terjesztette az agyrémeit, mert ilyen dolgok egyszerűen nem léteznek.
    Most viszont a tudományba vetett hit inog, mert a tudomány nem szolgáltat megoldásokat még a közeljövőben nyakunkba szakadó problémákra sem, az utódainkról nem is beszélve.
    Bármely űrprogram, esetünkben az STS a mindenhatóságunkat volt hivatott szimbolizálni. Ma már szimbólumokra se telik. A Tégla meg utoljára repül, na bumm. Csúnya kórság látványos tünete ez, de csak a kezdet. Fel a fejjel, legalább nem ágyban, párnák közt halunk meg, ez egyre valószínűbb :)