• bvalek2
    #32
    Hacsak a forgásstabilizált űrszondák pályájának anomáliáit nem tekintjük annak

    Egyetlen anomália volt, a Pioneer űrszondáké, melyek NEM forgás-stabilizáltak. Azóta a hősugárzásukból származó rakétahatás pontos szimulációjával sikerült kimutatni, hogy pontosan ez okozza az eltérést.

    meg a galaxisok mozgásának anomáliáit

    A galaxisok mozgásában nincs anomália. Távolodnak tőlünk. Amennyiben megint a fránya magyar nyelv fogott ki rajtad, és a forgásgörbére gondolsz, a kérdés messze nincs lezárva. Még nem térképeztük fel az összes lehetséges anyagfajtát, ami egy galaxist alkot, szóval itt nagyon messze vagyunk még attól, hogy bármit mondhatnánk Einstein elméletéről.

    az univerzum gyorsulva tágulását (ilyen nincs a rel elm-ben, max az energia megmaradás megsértésével).

    Természetesen benne van az általános relativitáselméletben, a kozmológiai állandó írja le. Az energiamegmaradás elve sem sérül.

    (honnan fantáziáltad össze ezeket a sületlenségeket?)

    Hát a kvantummechanikai standard modellhez csak annyi apró köze van Einsteinnek

    Nem létezik olyan, hogy "kvantummechanikai standard modell". A kvantummechanika 1926-tól kezdődően nem-relativisztikus, kevés-részecskés rendszerek részterülete. Az alkotói Heisenberg és Schrödinger, Einstein nem vett részt a megalkotásában (persze sokat foglalkozott vele, de attól még nem tőle származik). A standard modell a ma ismert elemi részecskéket leíró modellek gyűjtőneve, valamennyien a kvantumtérelmélet területére tartoznak, ami relativisztikus sokrészecske-rendszerekkel foglalkozik. a 40-es években kezdődött a kidolgozása, először az kvantum-elektrodinamikával, aztán a színdinamikával, ezek az eseményeket Einstein már végképp nem követte (különben is meghalt 1955-ben).

    Ami a "sötét anyagot" illeti, a szótárral kötekedsz. A sötét anyag egyszerűen az, ami a galaxisok forgásgörbéjét okozza, bármi is legyen az. Valahogy el kellett nevezni. Ha megtudjuk mi az, majd elnevezzük a természete szerint. Már Ádám óta profik vagyunk két dologban, a kertészkedésben és a névadásban.

    Ami a "misztikus" teret illeti, megint csak hadoválsz. Az általános relativitáselméletben a tér mérőrudakkal mérjük fel, az időt pedig órákkal. NINCS semmilyen más elképzelés mögötte.

    Nem kell a rizsa!
    Legkevésbé a te rizsád