• Komolytalan
    ""De ha már itt tartunk: mondjál már egy html5 fejlesztő eszközt. Tudod, olyan VS/Eclipse szintűt. Objektum orientáltat, amivel lehet csapat munkát csinálni, meg hasonlók."
    Nem tudok mondani es nem is erdekel"
    Látod ez a gond, hogy lövésed sincs erről a területről, de azért pofázni, azt tudsz róla. A Flashhez van RAD eszköz, a html5-höz meg nincs. Ennyi.

""Mégis egy webes kliens felület benne nem lehet gyorsabban megírni, mint flash/flex-ben."
    Bocs, de nekem mar ez fail. Webes kliens felulet flash-ben? Ez rettenetesen hangzik. Remelem tenyleg csak a penzert csinalod ezt, mintsem meggyozodesbol. Ismetlem, a flash egy jatekszer es mindent jobban meg lehet csinalni native-ban."
    Webre hogy fejlesztesz natívban bazmeg? Böngészőben fut a C++ program, vagy hogy a f.szban?

"Ami online, arra meg ott van a html/php/js/dhtml/css/stb...."
    Jó, nézzük sorban:
    html: leírónyelv, nem programozási nyelv
    php: szerver oldai script nyelv
    js: ez programozás nyelv, de lassabb mint a flash AS3, a lehetőségei is korlátozottabbak, és nincs hozzá tisztességes fejlesztői környezet.
    dhtml: =html+js
    css: "kinézetet" meghatározó leíró nyelvecske - amit pl flash is használ -, nem programoási nyelv
    Akkor hol van az a kib.szott programozási nyelv, ami web kliensbe kerülhet, és kiválthatja a flasht, hmm? És miért pofázol bele olyasmibe, amihez még google segítségével se tudsz összeszedni semmi releváns információt/érvet?

"Biztos most fogsz hozni egy-ket nyakatekert ellenpeldat, hogy mire nem jo a html, de ez engem(!) nem erdekel."
    Pl a forrás kód nincs kliens oldalon, mint mondjuk JSnél. Amit megcsinálsz egy oldal mentéssel nem tudja bárki ellopni. De ez csak egy példa, ami nem nyakatekert, és ami nélkül komoly kliens alkalmazást nem lehet készíteni webre.

"En semmi hasznat nem latom a flash-nek. Raadasul - es ebbol indult ki az egesz - csak a windows platformon hasznalhato!"
    Hát de ez konkrétan hazugság. Maces ügyfélnek is dolgoztam évekig, és minimális különbségektől eltekintve - pl egér görgő kezelés - egy az egyben ment a Windows alatt fejlesztett kód. Androidra is fejlesztek, oda is egy az egyben jó a Windows kód - más kérdés hogy a windows UI nem, mert 72dpi-s képernyő+1 dpi pontosságú egér nem ugyanaz mint 160-200 dpi felbontású képernyő+50 dpi pontosságú ujj.