• Papichulo
    Imadom, hogy nem tudsz elvonatkoztatni es sajat igenyeidet, preferenciaidat probalod projektalni az egesz emberi fajra! :)

"Androidra fejlesztek flex alkalmazást, flash komponensekkel (valójában "egyszerű" weboldalt). "

Jo neked. En azert ugy gondolom, hogy egy weboldalt browser-ben kell megcsinalni es nem flash-ben. En nem is szoktam megnezni azokat az oldalakat, amik flash-ben vannak, valahogy taszit.

"Html5 fel se merült, mert azzal nem 3-4 hónap volna a fejlesztési idő, hanem 3-4 év. "

Eloszor. Aztan meg mar egyre csokkenne a 3-4 ev es lehet, hogy a vegen annyi lenne, mint flash-ben, vagy gyorsabb.

" Tudod: van aki nem fanboyként pofázik"

Ez lennek en? A fanboy? Minek is vagyok a fanboy-a?

"A flash egy környezet. Kb 3MByte a VM, amely ha a flash program nem csinál semmit, akkor se processzort, se memóriát nem fogyaszt. "

Mit nem tudsz megerteni azon, hogy a flash player nincs jol megirva OSX-re! Ugyanaz az swf, ami windows-on problemamentes, siman tud fagyni es tobb eroforrast igenyel.

"Na ja, de mondjuk egy flashes prezentációt natív kódban mennyi idő volna összerakni?"

Arra ott a powerpoint, vagy meg a szaz masik prezentacio-keszito. Tudod, cipot a cipoboltbol?!

"Amit én megcsinálok 2 hét alatt, azt egy C++ programozó mennyi idő alatt rakná össze? "

Azert nem a "prezentacio-keszites" a programozas non-plus-ultraja. Jopar olyan teruletet tudnek mondani, ahol a flash szoba sem jon. Ez forditva nincs igy. Eleve a flash-t is C++-ban irtak. Vajon a Visual Studiot is meg lehet irni flash-ben? Amugy a korszeru RAD eszkozokkel a legtobb dolgot, kb. ugyanannyi ido alatt meg lehet csinalni, mint flash-ben. Viszont a lehetosegek szinte korlatlanok. Legyunk oszintek, ezekhez kepest a Flash egy jatekszer.

"Amíg a hello word meg a féléves - de 1 hét alatt megírható - beadandók szintjén van a taknyos, addig ne akarjon szakérteni."

Honnan tudod, hogy milyen szinten van az ember? Ezt mindossze a korabol vontad le? John Carmack 26 eves volt, amikor a Quake-et megirta!

"Desktopon? Ne röhögtess már. Szerverre meg nem minek flash player[...]"

Nem csak desktop letezik. Nagyon komolyan tornek elore a *nix alapu rendszerek.

"puttyban azt nézegetnéd?"

iTerm2-ot hasznalok :)