Komolytalan#58
"Semmilyen, altalam ismert mobil platformra nincs normalisan mukodo flash player."
Androidra fejlesztek flex alkalmazást, flash komponensekkel (valójában "egyszerű" weboldalt). Galaxy TAB-en tesztelek a kollégámnak meg valami 1 éves HTC telefonja van, ő azon nézi. Működik jól. Fizetnek érte, szintén jól. Html5 fel se merült, mert azzal nem 3-4 hónap volna a fejlesztési idő, hanem 3-4 év. Tudod: van aki nem fanboyként pofázik, hanem megnézi mire költse a pénzét.
"Ezenkivul OSX-en is keptelenek voltak normalisan implementalni a flash-t, rengeteget fagy es indokolatlan merteku az eroforras-felhasznlasa, ami kulonosen a notebook-oknal elfogadhatatlan."
Assemblyben vagy C++-ban is lehet rosszul programozni, akkor már az is sz.r?
A flash egy környezet. Kb 3MByte a VM, amely ha a flash program nem csinál semmit, akkor se processzort, se memóriát nem fogyaszt. Ha a programozó ismeri a nyelvet, akkor tud leakelés mentes alkalmazást fejleszteni (kb ugyanúgy, mint javaban, mert ahhoz nagyon hasonló a VMje). Ugyanígy ha a programozó ismeri a fejlesztő eszközt akkor tud alacsony processzor fogyasztású alkalmazást írni.
"A native code-nal nincs jobb szerintem, azt meg sohasem fogja tudni uberelni a flash, bar elismerem, hogy a multiplatform fejlesztes igy hosszabb idot vesz igenybe, de a vegeredmeny is jobb."
Na ja, de mondjuk egy flashes prezentációt natív kódban mennyi idő volna összerakni? Amit én megcsinálok 2 hét alatt, azt egy C++ programozó mennyi idő alatt rakná össze? 2 év? Persze p.csa gyors lenne, csak addigra már kifutott a termék, amit promózni kéne vele. Nameg a gyorsaságának annyi volna az értelme, hogy mondjuk 20% proci időt fogyasztana ahol az enyém 40%-ot fogyaszt, full screenben. Tehát aki bemutatja lassabban tudna a prezentáció közben videot enkódolni, pfff.
"Double standard? Te meg egy xx eves flash fejleszto vagy, a te velemenyed mennyivel partatlanabb?"
Egy 26 éves kis szaros jó esetben is 2-3 éve jött ki az egyetemről (rossz esetben felakadt valami szigorlaton). Nekem volt olyan projectem, ami 2 évig tartott. Amíg a hello word meg a féléves - de 1 hét alatt megírható - beadandók szintjén van a taknyos, addig ne akarjon szakérteni.
2000 óta fejlesztek flashben, előtte PC-re fejlesztettem. 2000 óta, amióta webes területen dolgozom mindig találtam fillérekért egy niggert, aki a html, php kódolást elvégezte helyettem, mert az én időm ettől drágább. Nézz szét a prog.hu-n: van most fent vagy 3 flash/flex hirdetés jelentkező nélkül, egy php-s hirdetésre meg 2 óra alatt 4 jelentkező ír.
""A linux kit érdekel rajtad kívül?"
Azert van par terulet, ahol piacvezeto"
Desktopon? Ne röhögtess már. Szerverre meg nem minek flash player - puttyban azt nézegetnéd?