• Cat #5
    Miért, miért, mi másért csinálnák, mint profitért? Több legyet ütnek egy csapásra.

    1. Megetetik az eddigi kompakt gépeket vásárlókat, hogy mostantól jobb minőséget kapnak. Az eddigi belépőkategóriás gépeket vásárló tömegek jó része nem azért nem vett DSLRt, mert nagy, hanem egyszerűen nem volt rá pénze. Most viszonylag olcsón az orra alá dugnak egyet.

    2. Már rég nem az elektronika, a chipek, vagy az akkumulátor a drága, hanem az optika. Azzal, hogy külön tüntetik fel, maga a gép olcsóbbnak tűnik. Ráadásul az objektívnek se kell nagyon nagy átfogásúnak lennie, hiszen...

    3. Több bőrt húznak le az emberről, minimálisan jobb (vagy még az se) képminőségért. Míg egy ultrazoom vásárló eddig csak egyszer költött egy ma már akár 18x-os átfogású gépre, és nagyon megnézte hogy mit vesz, mostantól az eddigi kompaktvásárlókat is le lehet húzni 2-3 objektívre.

    4. És nem mellesleg az objektíven is nagyot lehet fogni, hiszen mivel a szenzor jóval kisebb, mint egy DSLR-en, ezért a lencsék is olcsóbbak (nagyobb szenzoron jobban kijönne az optika esetleges hibája). Viszont ezt az átlagember nem tudja, ezért csak örül, hogy "mennyivel olcsóbb erre egy ugyanolyan fix objektív, mint egy profi Canon gépre!"