Batman:The Dark knight Rises
-
Na megvolt a film eredeti nyelven is.
Úgy néz ki nem kevés embernek volt az enyémhez hasonló igénye, mert míg a csütörtök délutáni szinkronos premier csak félházzal ment a Westendben egy kisebb teremben, addig a mai feliratos Arénás vetítésen nagyjából telt ház volt egy jóval nagyobb teremben, az első pár sort leszámítva. Most erre rá lehetne fogni hogy hétvége van, de én inkább megelőlegezem a plebsnek a piros pontot, már csak azért is, mert több olyan beszélgetést is elkaptam a film legelején, amelyekben arról folyt a szó, hogy biztos-e hogy a feliratos verzióra vettek jegyet, és nem a szinkronosra. És emiatt először én is szartam kicsit, hogy rossz vetítésre foglaltam a jegyeket.
De nem.
Nah:
Tom Hardy hangjával teljesedik ki Bane karaktere.
Ez három jelenetnél jön ki elég élesen (brutál spoilerek jönnek) :SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A film nyitójelenetében, amikor Bane-t kiszabadítják, a tőzsdei támadás alkalmával, és a harcjelenetnél, amikor Bane szanaszét veri Batmant.
Az új zenei betétek, amelyek a Bane-es jelenetek alatt szólnak csak erősítik a terror érzetét. A nyitójelenet vége - amikorSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szétkapják a repülőt Bane emberei + az egyikük Bane felszólítására ottmarad a gépen, hogy a lezuhanó roncsban haljon meg - megadják az alaphangot.
Ez kitart egészen kb. a film közepéig. Amikor az első tömegjelenetek lezajlanak, Bane, és az általa megtestesített terror kicsit háttérbe szorulnak.
És kb. innentől szól a film Bruce Wayne-ről, és Batmanről.
Na holnap folyt. köv.
Beteg vagyok, folyik mindenem, aludnom kéne, és még sok mindenről írnék. :)