• NEXUS6
    Ezekről a hsz-eidről megint az jut eszembe, hogy ugye milyen károly beszívva fórumozni!?

"Viszont most lusta vagyok leírni, hogy mi az a két ok.."
    Pedig ezek után egyre kíváncsibban várom.

"Olaszország egy ~200 km széles valami, amit hegyek völgyek tarkítanak és másodlagos front volt. Nem erőltették annyira. A pincsikutyám is védené."
    Tudom. De amíg ilyenekre nem vetemedik a kis aranyos csak emlékeztetőül leírom, mert látom nem vagy olyan igen kiművelt hadtudományokban, hogy cirka 200 km-nyi harvconal az kb egy hadsereg által védhető arcvonal. Valszeg azért a Németek sem a te kis házikedvenced ősével és kerékpáros századokkal megerősítve mentek oda, hanem olyan pár száz ezer emberrel minimum. Ez nem az volt, hogy Dugovicstitusz lerántja a törökvitézt a mélybe, hanem 200 km-en azért elég sok minden elfér, persze vannak kiemelt pontok, amiket meg kell szerezni/védeni. De ugye a védelem áttörése nem arról szól, hogy ott támadok ahol a legerősebb, hanem ahol a leggyengébb, majd a mélységbe betörve átkarolom a maradékot és megsemmisítem. Monte Cassino nem azért érdekes mert olyan sokáig védték, hanem hogy azon a maradék 180 km-en, hogy nem találtak 10 km-t hónapokig, ahol áttörhettek volna, vagy éppen ott az egész tenger, ami az övék volt, a levegőről nem is beszélve.

És akkor Market Garden.
    Az angolszászok nem hősiességből dobták az ejtőernyőseiket a német tartalék erők közé, hogy megtudják mutatni ők is hajlandók emberáldozatra. Épp ellenkezőleg, mert Karácsonyra be akarták fejezni a háborút, és a gyenge felderítés miatt kibaszottúl nem tudták, hogy azok az erők ott vannak. És innét kezdve él az amit írtam az angolszász őööö, nem gyávaság, csak az emberi élet tisztelete, úgy értem saját emberi élet, meg a balfaxság a szárazföldi műveletekben.

"Jahwohl, az übermensch is csak piknikezni ment keletre és nem lőttek agyon parancsra bizonyos előre kiválasztott embereket élből. OMG..."
    Édeske, mi lenne ha néha történelmi szemléletre is vetemednél. Tudom ez az én perverzióm, de néha próbáld ki, istenien felemelő érzés!
    Szal nem azt mondtam, hogy a németek nem voltak brutálisak, csak az emberiség szempontjából a végső eredményt nézve évtizedek távlatából annyi történt, hogy a német brutalitáshoz hozzáadódott a sztálini diktatúra kis néhány milliós áldozata, meg az angolszász féle magasról tojok rá hány hangyát taposok a csúcsszuper légierőmmel. Az igy kb 3X annyi, mint amennyivel megúszhattuk volna ezt az amúgy tök értelmetlen háborút.

"Az angol gyarmatbirodalom így is széthullot és a brit piacokra a jenkik nyomultak be de úgy, hogy az előző háború szövetségeseit megtartotta. Minek kellett volna Japán szövetsége? 1960 után kvázi az is meg lett..."
    Te nagyonte, hát nem pont ezt pofázom itten!?
    Ha akkor odaállnak, akkor a Brit oroszlán nem csak évtizedek múlva megy megérdemelt nyugdíjba, az európai egység, meg a Szu széthullása meg nem 50 év múlva következik be.

"Jövőbe meg senki nem látott. Pearl Harbor nélkül sehova sem lehetett volna állni. Fegyvert eladni Európának? Ok. Háborúzni direkben? Túrót. Ez volt kb. az átlagjenki véleménye. Az, hogy USA világhatalom lett és érdekli Európa, az a II.Vh öröksége volt, de nem feltétlen jelent örök preferenciát és prioritást..."
    Pedig ezzel a jövőbelátással, meg pápai tévedhetetlenséggel, illetve törvény általi érinthetetlenséggel általában felvértezzük a vezetőinket. Ezért választjuk őket, vagy ők magukat, a demokráciában szerencsére csak 4 évre.
    Annyit kellet volna csak tenniük az amcsiknak, hogy 41-ig és utána is hűek maradnak az elszigeteltségükhöz és ezzel már azokat segíti akikre 60 után amúgy is a legjobban támaszkodott: Japánt és Németországot. De ugye elötte sem azért voltak elszigeteltek mert ők azt választották, sokkal inkább mert Fro, meg Anglia elzavarták a kis tököst a húsos fazéktól, ő meg volt olyan jól nevelt, hogy ne kérjen kétszer.
    De ugye 41-ig még nem volt 100-ig világos, hogy az amcsik kimozdulnak-e ebből az elszigeteltségükből, bár nyilvánvalóan már előtte lépéseket tettek, hogy az öreg oroszlán, meg a nagy barna maci mellé állnak. Miért? Csak mert ők voltak a gyengébbek. Mindenki pontosan így taktikázott, ezért sem volt előtte normális szövetség, ezt magyarázom. Mindenki megpróbálta kisilabizálni a jövőt, hogy legyen valaki más akire a Németek ráugranak, és akit ők felsegítenek, majd a pedig a teljes igazságosság tudatával Hitlert megérdemelten jól pofánverik.
    A gond az volt, hogy a Franciák a maguk lezserségével egy pillanat alatt kiestek a játékból. Anglia, Oroszország meg gyengébb volt mint a vezetőik gondolták. Mindenki csak nézett nagy szemekkel, hogy nehogy már ez a bécsi festő megnyerje a tuttit!
    Akik a "felsegítők" lettek volna az első leosztás szerint elkezdtek fűhözfához rohangálni, hogy most akkor mi lesz. És szerencséjükre ott volt Amerika. Amerika, meg vegaszos vagánysággal beszált a kiesettek helyére az asztalhoz, és a betett zsetonokkal vitte a játékot. Ennyi történt.

Szal nem kell itt az istenáldmegamerikát pátosz, meg az igazságos legerősebb legtutibb erőről szóló legenda. Ők is ugyan olyan svindlerek mint a többi játékos, vannak erősségeik, meg gyengeségeik, csak épp nekik jött be a lapjárás 41-ben. Én csak azt magyarázom, hogy személy szerint mi magyarok biztos jobban járunk, ha Amerika vegaszban Cassinózik inkább. Talán megmaradnak a két szép szemünkért visszaadott területek, utána meg nem megy át rajtunk előbb az angolszász bombázó erő, majd meg a nem finom modoráról híres Szovjetunió és már az apám is az un egyesült Európában születik.

De ébresztő ugye...