gforce9#214
Az atombombáról. Mondjuk tudom, hogy valamelyik tábor full lehülyéz engem, hogy nem is így volt.
Az atombombák bevetésének szerintem 1 indoka volt a többi csak rizsa. Az indok az volt, hogy a háború vége közeledett. Az USA le akarta zárni és volt atomfegyvere. Az vezetők már ekkor rég nem azon gondolkodtak, hogy kit támadjunk meg és hogyan. Már nyilvánvaló volt, hogy a háború-háborúk záros határidőn belül végetérnek, hiszen a fél világ romokban volt. Szóval a vezetők tudták, hogy eljön lassan az egyezkedés ideje, ahol a háború megfelelő lezárása után a megfelelő alkupozíció elég sokat jelent. Ledobták hát az atomot, hogy egy olyan pont legyen a háború végén ami az USA-nak nagyon erős alkupozíciót biztosít. És miért kellett 2? Annó sokan igyekeztek atombombát gyártani. Azzal tisztában volt mindenki, hogy nem 2 filléres muri. HA csak 1-et dobnak le, még esetleg az is felmerülhetett volna, hogy az az 1 db bombájuk van. Az USA meg rögtön kiszórt 2-t. SZóval szerintem az atombomba ledobásának (illetve annak mérlegelésének)marhára semmi köze sem volt ahhoz, hogy "na majd ezzel jól bevesszük japánt" vagy "kipróbáljuk a bombát élesben" vagy "megkíméljük így sok amerikai katona életét". Az USA-nak, mint minden nyertes félnek a háború után a lehető legnagyobb helyzeti előny kellett az "újrakezdéshez". Ehhez az atombombák ledobása nem kis mértékben járult hozzá.
Egyébként pedig azokkal értek egyet, akik Iránt védik az USA ellenében. Mert eddig kiderült sok mindenkiről már, hogy van atomja, de mégsem vetette be senki. Az atom manapság alku pozíció fokozó, nem pedig fegyver.