• Balumann
    #112
    "Megint beírtál valamit a keresőbe, hogy szív és érrendszeri betegséget, és azt kikopiztad. Elég hülye vagy. :)))))"

    El sem tudod képzelni, hogy mennyit foglalkoztam ezzel a témával, mivel apám és anyám testvére is volt kórházban sztrók miatt, rengeteget olvastam erről, és sok embert körbekérdeztünk kinek milyen tapasztalata van erről. Ismételten leírom, az érrendszeri problémákat a következők okozzák:
    -túl kevés testmozgás (minden tapasztalat szerint pipa, apám élete nagy részét a TV előtt tölti nyugdíjas kora óta)
    -túl sok zsíros étel, húsok, hozzá képest nagyon kevés növényi táplálék (szintén pipa, érrendszeri problémákkal szenvedők szinte kivétel nélkül túlsúlyosak)
    -dohányzás (sajnos ez is pipa)

    Ezzel szemben van olyan rokonom, aki 80 éves, sokat dolgozik, és dupla olyan sósan eszi az ételeket mint mi, és életében nem volt kórházban sem. De biztos az én logikámmal van a baj, hogy rohadtul semmi összefüggést nem látok a só és a szív- érrendszeri problémák között.

    A kóláról:

    "Cukorbetegség, csontritkulás, magas vérnyomás

    Korunk népbetegségeit számos kutatóintézet hozza összefüggésbe a kólafogyasztás elterjedésével. A kólában található foszforsav ugyanis leköti a táplálékban lévő kalciumot, így rendszeres fogyasztása bizonyíthatóan a csontsűrűség csökkenésével jár. Szintén a foszforsav számlájára írható egyes emésztőrendszeri panaszok súlyosbodása: az alacsony pH-értékű, maró hatású ital fogyasztását az egészséges szervezet képes tolerálni, ám egy kezdődő fekélyesedés folyamatát jelentősen felgyorsítja. A kólák magas koffeintartalma pedig emellett két szinten jelent veszélyt: az anyagcsere-folyamatok felgyorsításával egyrészt hozzájárul a foszforsav által megkötött kalcium gyors kiürüléséhez, másrészt hosszú távon függőséget okoz. A koffein fő élettani hatása az álmosságért felelős agyi hormon gátlásában érhető tetten, hatását ugyanis hat órán keresztül képes kifejteni, így a délután elfogyasztott kóla felületes alvást, majd fáradt ébredést eredményez, amelyből csak egy újabb adag koffein "kelt életre"."
    forrás

    Írd be google-ba te is, hogy miért káros a kóla. Kérdezz meg 1-2 egészségügyben dolgozót, hogy ő mit mond. Nem cáfoltam meg az állításodat semmivel? Dehogynem. De kis logikával magadnak is megcáfolhattad volna, de Tejfalussy agymosása úgylátom eredményes volt.

    Igen, megiszok valamit aminek titkos a receptje. Meg használok olyan szoftvert aminek zárt a forráskódja. Arról nem tehetek, hogy te a zseniáis logikáddal képtelen vagy felfogni, hogy lehet más oka is annak, hogy titkos a recept, minthogy mérgeket tartalmaz. Amúgymeg a recept a titkos, és nem az hogy mit tartalmaz, pontosan lehet tudni, hogy milyen problémákat okoz, ha valaki olyan hülye, hogy túlzásba viszi.
    Amúgy nagyon ritkán iszok kólát.